De Samaritaan en Het Bronzen Hert gerestaureerd

Het zal u niet ontgaan zijn dat het beeld De Samaritaan op het plein hoek Kerkstraat-Dorpsstraat al enige tijd verdwenen was. Datzelfde geldt voor Het Bronzen Hert op het plein voor het gemeentehuis. De beelden moesten gerestaureerd worden, maar zijn inmiddels weer te bewonderen in het dorp.

Restauratie De Samaritaan

Omdat er een auto tegen De Samaritaan was aangereden, moest de sokkel en het beeld hersteld worden. De Samaritaan is gerestaureerd en heeft een nieuwe sokkel gekregen. Sinds vorige week is het bronzen beeld weer te bewonderen op zijn vertrouwde plek.

Restauratie Het Bronzen Hert Foto toevoegen

Het Bronzen Hert moest, na bijna 40 jaar, gerestaureerd worden vanwege roestvorming aan het frame. Hiermee kwam de stabiliteit van het beeld in gevaar. Het Bronzen Hert is gerepareerd, maar kan vanwege de zeer dunne en kwetsbare bronslaag niet meer buiten op de sokkel geplaatst worden. Het hert is nu op een houten ondergrond bevestigd en heeft een mooie plaats gekregen in de representatieve hal van het gemeentehuis.

De Samaritaan Het Bronzen Hert