• Eikenprocessierups

01 juli 2019

In Putten komt de eikenprocessierups voor. De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Ze legt haar eitjes vooral in de toppen van eikenbomen. Vanaf half april tot begin mei komen de eitjes uit. Eikenbomen met eikenprocessierupsen zijn te herkennen aan de bolvormige, witgrijze nesten op de stammen of dikkere takken. Contact met brandharen kunnen gezondheidsklachten bij mens en dier veroorzaken.

• Hoe helpt u uw puber de zomer door zonder drank en tabak?

01 juli 2019

De zomer is voor veel pubers een prachtige tijd. Feestjes, festivals, evenementen of samen met vrienden op vakantie. Maar… verleidingen liggen overal op de loer. Dat maakt het voor veel ouders ook een spannende tijd. Hoe gaat uw kind met drank, drugs en tabak om als u er niet bij bent? En wat kunt u doen om uw kind hierbij te helpen?

• Kinderen onthullen zelfgemaakte verkeersborden Sprielderweg

28 juni 2019

Om de speelvoorziening aan het Sprielderhout beter op te laten vallen heeft de gemeente verkeersborden en zogenaamde Nijntje-attentiepalen geplaatst. De verkeersborden zijn door buurtkinderen ontworpen. Zij onthulden de verkeersborden gisteren zelf.

• Ook Putten geteisterd door eikenprocessierups

28 juni 2019

De eikenprocessierups zorgt in vrijwel heel Nederland voor veel overlast. Minister Schouten maakte eerder deze week bekend dat er één landelijk informatiecentrum komt voor de eikenprocessierups: Stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD). Over de precieze invulling van het informatiecentrum wordt volgende week gesproken. De gemeente Putten doet er ondertussen alles aan om de overlast van de rupsenplaag tot een minimum te beperken.

• Putten staat voor stevige financiële uitdagingen

27 juni 2019

De gemeente Putten moet stevige maatregelen nemen om de begroting voor de komende jaren sluitend te houden. Dat blijkt uit de Financiële Koersnota 2020 die deze week door het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad is verzonden. “Zonder ingrijpen komen wij jaarlijks € 1 miljoen tot € 1,5 miljoen tekort op onze begroting”, zo stelt financieel wethouder Nico Gerritsen. “Dat kunnen wij niet meer bijpassen uit onze reserves”.

• Geen toestemming voor Ajax - Anderlecht en RKC Waalwijk - KV Mechelen op de Putter Eng

13 augustus 2019

Burgemeester Henk Lambooij geeft geen toestemming voor het spelen van de voetbalwedstrijden Ajax - Anderlecht op zaterdag 6 juli en RCK Waalwijk - KV Mechelen op vrijdag 12 juli op sportpark Putter Eng.

• Feestelijke startbijeenkomst Leergeld Randmeren

25 juni 2019

Op woensdag 12 juni vond de feestelijke startbijeenkomst van Leergeld Randmeren plaats. Wethouder Priem was hierbij aanwezig namens de gemeente Putten.

• Gemeente Putten opent subsidieregeling voor 75-jarige herdenking van Razzia en Bevrijding

25 juni 2019

Op 20 juni 2019 heeft de gemeenteraad van Putten ingestemd met het projectplan Putten Herdenkt. Voor de uitvoering van het projectplan is een budget van € 100.000 beschikbaar gesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels de bijbehorende subsidieregeling opengesteld. Daarmee is budget beschikbaar voor het stimuleren en ondersteunen van initiatieven in het kader van de 75-jarige herdenking van Razzia en Bevrijding.

• Brainstormavond om Puttense historie zichtbaar te maken in het centrum

20 juni 2019

De gemeente Putten is bezig met de voorbereidingen van de herinrichting van het centrum. Een van de doelen is te komen tot een eenduidig, uniform en herkenbaar straatbeeld in het kernwinkelgebied. In dit nieuwe straatbeeld wil de gemeente de historie een plek geven. Daarom organiseert de gemeente een brainstormavond om hier samen met inwoners, winkeliers en andere betrokkenen van gedachten over te wisselen. De brainstormavond is op dinsdag 9 juli van 20.00 tot 21.30 uur in De Aker, Fontanusplein 2.

• Nieuw beleidskader Recreatie: ‘Ruimte verdienen!’

20 juni 2019

Het versterken van de recreatieve sector en een groene impuls voor het buitengebied van Putten. Dat zijn de doelen die ten grondslag liggen aan het nieuwe beleidskader Recreatie. Het college van B en W heeft het beleidskader deze week vastgesteld.

• Openbare verlichting in Bijsteren gerepareerd

21 juni 2019

Onze aannemer heeft de openbare verlichting in de wijk Bijsteren gerepareerd. Een deel van de openbare verlichting was eerder deze week kapot gegaan door blikseminslag.

• Gemeente Putten zoekt familieleden van razziaslachtoffers

20 juni 2019

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de razzia van 1 en 2 oktober 1944 plaatsvond. De gemeente Putten en de Stichting Oktober 44 werken samen aan een programma rondom deze herdenking. Eén van de onderdelen is een bijeenkomst voor familieleden van razziaslachtoffers. Zo'n bijeenkomst is ook gehouden bij de 65e en 70e herdenking en dit is door de familieleden erg gewaardeerd. Het doel van deze bijeenkomst is een informele ontmoeting tussen familieleden van razziaslachtoffers.