Noord-Veluwe aan de slag met verduurzaming

Duurzaamheid en aardgasvrij zijn belangrijke maatschappelijke thema’s. Dat bleek wel tijdens de informatieavond over verduurzaming voor Vereniging van Eigenaren (VvE’s) in Harderwijk. De goedbezochte bijeenkomst van vorig week – met 180 aanwezigen – ging in op onderwerpen als energiebesparing, zonnepanelen en Nul op de Meter. De avond werd georganiseerd door de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Putten in samenwerking met energieloket Veluwe Duurzaam en het VvE Energieloket Gelderland.

Noord-Veluwe aan de slag met verduurzaming

 

Tijdens deze avond is een aantal belangrijke inzichten gedeeld. Zo is er veel ondersteuning om appartementencomplexen te verduurzamen middels subsidies op nationaal en provinciaal niveau. Het aanvragen van financiering voor verduurzaming kan erg aantrekkelijk zijn en kent sinds kort ook looptijden tot wel 30 jaar via het Nationaal Energiebespaarfonds. Verder is er nog veel onzekerheid over hoe gebouwen van het gas afgaan. In sommige gevallen loont het om nu al aan de slag te gaan om het gebouw van het gas af te halen. In andere gevallen is het verstandig om de warmteplannen van de gemeente af te wachten. Eind 2021 moet iedere gemeente duidelijkheid geven over hoe en wanneer de wijken van het gas afgaan. 

VvE Energieloket Gelderland

Het VvE Energieloket Gelderland, voortkomend uit het Gelders Energieakkoord van de Provincie Gelderland, ondersteunt de ruim 9.300 Gelderse VvE’s actief bij hun zoektocht naar verduurzaming. Het energieloket trekt de provincie door om in aanraking te komen met zoveel mogelijk VvE’s. Ieder kwartaal is het loket in een andere regio te vinden, waar het in samenwerking met het regionale energieloket en de omliggende gemeenten een informatieavond organiseert.

Contact

Het VvE Energieloket is er voor alle VvE’s in de provincie Gelderland. Is er een eerste idee over energie opwekken of isolatie? Of zijn er grootse plannen voor een totale energieneutrale renovatie? Het VvE Energieloket voorziet u graag van informatie en biedt ondersteuning om het idee naar een volgende stap te brengen. Het loket is te bereiken via info@vve-energieloket.nl of telefoonnummer 085 – 060 89 39 (maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00). Meer informatie vindt u op de website vve-energieloket.nl.