Informatieavond Kerk & Duurzaamheid op 21 mei

Bent u op zoek naar advies voor het verduurzamen van uw geloofsgebouw? Dan bent u van harte welkom bij de informatieavond ‘Kerk & Duurzaamheid’ op dinsdagavond 21 mei in Ermelo.

Aanmelden

De informatieavond vindt plaats in de Immanuelkerk, Stationsstraat 137 in Ermelo. De avond begint om 19.15 uur en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden kan via het formulier op de website www.veluweduurzaam.nl/geloofsgebouwen. Of meld u telefonisch aan bij Sebastiaan van der Hoeven via telefoonnummer (0341) 204 727.

Advies over geloofsgebouwen

Voor geloofsgemeenschappen zijn er verschillende stappen te zetten om milieubewuster, duurzamer en nog eerlijker te leven. Kerkgebouwen zijn bijvoorbeeld belangrijk vastgoed waar veel winst valt te behalen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Denk hierbij aan zonnepanelen op het dak, goede isolatie, duurzaam verwarmen en meer.

Praktische handvatten

Tijdens de ‘Kerk & Duurzaamheid’ avond krijgen beheerders praktische handvatten om duurzaamheid vorm te geven. Het is aantrekkelijk om te investeren in duurzame maatregelen waardoor de energiekosten worden verlaagd. Daarnaast wordt het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO2 verminderd, wat aansluit bij de visie van geloofsrichtingen om zorgvuldig om te gaan met de aarde.

Meer informatie

Op de website www.veluweduurzaam.nl/geloofsgebouwen vindt u meer informatie over de mogelijkheden om met uw kerk aan de slag te gaan. Denk daarbij ook aan FairTrade koffie, gezonde voeding of een kerkmoestuin.