Sportkampioenen: meld je aan!

Kampioenen en kampioensteams worden met ingang van dit jaar door de gemeente Putten en door JongPutten op een nieuwe manier in het zonnetje gezet. De kampioenen en de kampioensteams mogen kiezen tussen een uitje naar het Bosbad of bowlen bij Party en Bowlingcentrum de Putter Eng op zaterdag 22 juni. Dit op kosten van de gemeente. Daarnaast wordt er op de gemeentepagina’s in het Puttens Weekblad volop aandacht besteed aan de Puttense kampioenen.

Sportkampioenen in een nieuw jasje

Het idee om de huldiging van de kampioenen in een nieuw jasje te steken komt voort uit een brainstorm door JongPutten. Na bijna tien jaar raakt de huidige formule van een grootschalige huldiging toch wat sleets, zo kwam uit de brainstorm naar voren. Als gemeente laten wij ons graag leiden door deze nieuwe inzichten. Voor ons is het belangrijk dat er aandacht blijft voor de sportieve prestaties van onze inwoners. En die aandacht die blijft! Sterker nog wij denken met JongPutten dat wij, op deze manier, misschien nog wel méér recht doen aan de prestaties van onze inwoners.

Aanmelden

Bent u aangesloten bij een Puttense vereniging, geef u dan op via uw sportvereniging. Sportverenigingen en/of individuele sporters die geen uitnodiging via de e-mail ontvangen hebben, worden via deze publicatie op de hoogte gesteld van de sportkampioenen en de criteria waaraan moet worden voldaan. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 31 mei 2019 via het aanmeldformulier op www.inschrijvenjongputten.nl.

Criteria

• Bij de jeugd  tot en met 12 jaar (of tot en met Cjeugd) komt elke sporter en/of team, ongeacht het niveau, in aanmerking om gehuldigd te worden. Om in aanmerking te komen voor deze huldiging moet er sprake zijn van een behaald kampioenschap in het seizoen 2018/2019.
  • Vanaf 12 jaar (of vanaf Bjeugd) komen sporters in aanmerking als er sprake is van een kampioenschap dat is behaald door het hoogste (standaard) dames/meisjes- en of heren/jongensteam van uw vereniging in het seizoen 2018/2019. Aansprekende resultaten van deze teams (bijvoorbeeld bekerwinst dan wel een provinciaal, regionaal of Nederlands kampioenschap) komen ook in aanmerking.
  • Bij individuele sporters moet een districts, provinciaal-, Nederlands of vergelijkbaar kampioenschap behaald zijn. Het spreekt voor zich dat Europese, Wereld- en/of Olympische kampioenen, als die binnen de gelederen van de Puttense samenleving vertoeven, uiteraard in aanmerking komen. Hiervoor geldt als criterium het behalen van een medaille.
  • Alleen sporten die via de sportbond aangesloten zijn bij de NOC*NSF komen in aanmerking.

Opties voor het kampioensuitje (zaterdag 22 juni)

1. Bowlen bij Bowling- & Partycentrum de Putter Eng
    Als u gebruik maakt van het bowling uitje kunt u kiezen uit één van de drie beschikbare tijdsvakken. Het uitje geeft recht op 1 uur bowlen. Na het sluiten van de inschrijfdatum hoort u in welk tijdvak u definitief bent ingedeeld.
  2. Zwemmen bij het Bosbad Putten
    Als u gebruik maakt van het uitje zwemmen kunt binnen de openingstijden vrij instromen om te komen zwemmen.
  3. U maakt geen gebruik van het uitje
    Geef uw kampioenen wel op, want alle kampioenen worden vermeld in de krant!

Twijfelt u of er in het afgelopen seizoen een behaald kampioenschap voor huldiging in aanmerking komt? Neem dan contact op met Lisette van de Kieft (06 309 94 018) of Kelvin van den Broek (06 309 94 494). Of stuur een e-mail naar jong@putten.nl.

www.jongputten.nl en www.inschrijvenjongputten.nl.