Neemt u ook een kijkje bij een duurzaam huis in Putten?

Steeds meer mensen hebben plannen om hun woning te verduurzamen. Maar waar begin je nu? De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert voor de vijfde keer opendeurdagen. Huiseigenaren openen dan hun deuren en vertellen hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Dit jaar zijn de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november.

Ook gemeente Putten doet mee aan de huizenroute. “We vinden het als gemeente mooi dat onze inwoners elkaar op deze manier op weg helpen. Ik hoop dat veel mensen van de gelegenheid gebruik maken om elkaar op te zoeken en ideeën op te doen. Het is prachtig dat mensen die al maatregelen hebben genomen, hun woning open stellen en hun ervaring delen”, aldus wethouder Gerbert Priem.

Tijdens de opendeurdagen is er een grote variatie te zien in soorten woningen en maatregelen. Zo zijn er gasloze woningen, monumenten met een warmtepomp, passiefhuizen en tussenwoningen die van label G naar label A zijn gegaan. Kortom: voor elk wat wils. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op prettig en energiezuinig wonen.

Gaat u op bezoek?

Op www.duurzamehuizenroute.nl vindt u een overzicht van alle woningen die u kunt bezoeken. Bij de huizen die opengaan staan de openingstijden vermeld en kunt u zich inschrijven.

Doet u mee met uw woning?

Alle kennis en ervaring op het gebied van duurzaam wonen en bouwen zijn welkom. Of het nu gaat om ervaring met HR++-glas, een warmtepomp of slim hergebruik van materialen bij een nieuwe woning. Misschien weet u hoe lastig het is om de juiste informatie te vinden. Dat is dit een kans om door uw verhaal te vertellen, anderen sneller op weg te helpen. Aanmelden kan op www.duurzamehuizenroute.nl/putten.

Kans op midweekje weg

Bezoekt u op 4 of 11 november een huis of stelt u zelf uw huis open? Dan maakt u kans op een midweekje weg op een bijzondere locatie; een strohotel in Haps (Brabant).