Inzameling bladafval vanaf maandag 7 oktober

Het is herfst! Vanaf maandag 7 oktober plaatst de gemeente 65 bladkorven op diverse locaties.

Een overzicht met de locaties staat op www.putten.nl/Inwoners/Seizoensgebonden/Inzameling_bladafval.

Aanbiedingsregels

Het is niet toegestaan om het blad uit eigen tuin op de weg te blazen, omdat dit tot onveilige situaties kan leiden. Daarom plaatst de gemeente elk jaar begin oktober bladkorven. De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval en niet voor ander (tuin)afval, zoals: coniferenknipsels, dennennaalden, gras, takken, etc. Inwoners van Putten kunnen het bladafval hier gratis in kwijt.

Hergebruik

Een deel van het ingezamelde bladafval gaat naar een composteerbedrijf om verwerkt te worden tot compost. Het overige deel wordt gebruikt als zogenaamde mulchlaag. Een mulchlaag tussen beplanting remt de groei van onkruid.

Blad in bosgebied

In het bosgebied worden geen bladkorven geplaatst. Hier mogen bewoners het blad van gemeentebomen dat op particuliere kavels valt in de berm op een hoop vegen. In december wordt dit eenmalig (machinaal) door de gemeente opgehaald. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de Bosrand/Kastanjelaan, Parklaan, Oude Rijksweg, Julianalaan en Wilhelminalaan. Een plattegrond waarop het bosgebied is aangegeven, staat op www.putten.nl/Inwoners/Seizoensgebonden/Inzameling_bladafval.

De bladkorven worden half december weer verwijderd. De rest van het jaar kunnen inwoners het bladafval kwijt bij het Afvalbrengstation.