• Putten praat recreatieondernemers bij

18 september 2019

De gemeente Putten organiseert op woensdag 25 september een bijpraatavond voor eigenaren, ondernemers en gebruikers van vakantieparken. De avond vindt plaats in Partycentrum & Pannenkoekhuis de Huifkar, Kerkstraat 67. Aanvang 20.00 uur.

• 75-jarige herdenking razzia van Putten op woensdag 2 oktober 2019

20 september 2019

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de razzia van 1 en 2 oktober 1944 plaatsvond. De gemeente Putten en de Stichting Oktober 44 organiseren een programma rondom deze herdenking op woensdag 2 oktober 2019. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden spreekt met enkele nabestaanden en woont de herdenkingsbijeenkomst bij in de Oude Kerk. Staatssecretaris drs. P. Blokhuis en de Commissaris van de Koning drs. J.C.G.M. Berends MPA zijn aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst in de Oude Kerk en de herdenking/kranslegging bij ‘De Vrouw van Putten’.

• Gemeente Putten weer terug in gemeentehuis op Fontanusplein 1

13 september 2019

Na een grootscheepse verbouwing heeft de gemeente Putten het gemeentehuis weer in gebruik genomen. Inwoners en bezoekers zijn weer welkom op het vertrouwde adres: Fontanusplein 1. De renovatie van het gemeentehuis heeft 1 jaar geduurd en is volgens planning verlopen.

• Welkom op de Open Dag nieuw gemeentehuis op zaterdag 2 november 2019

13 september 2019

Voor iedereen die een kijkje wil nemen in het nieuwe gemeentehuis organiseert de gemeente Putten een Open Dag op zaterdag 2 november. Een dag eerder, op vrijdag 1 november, vindt de officiële opening voor genodigden plaats.

• Ewoud ’t Jong gestart als nieuwe wethouder

10 september 2019

Ewoud ’t Jong is tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 5 september benoemd en geïnstalleerd als nieuwe wethouder van de gemeente Putten. ’t Jong volgt Nico Gerritsen op die woensdag 4 september afscheid nam als wethouder. “Ik kijk er naar uit om mijn kennis en ervaring vanaf nu als wethouder in te zetten voor de Puttense samenleving”, aldus ’t Jong.

• Mantelzorgcompliment aanvragen

10 september 2019

Het Mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van de gemeente Putten voor mantelzorgers. Wordt er onbetaald voor u gezorgd? En vindt u dat diegene die u verzorgt een compliment verdient? Vraag dan het Mantelzorgcompliment aan ter waarde van € 100,00.

• Nieuwe leveranciers voor hulpmiddelen

10 september 2019

Inwoners van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde kunnen vanaf 1 oktober voor hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen terecht bij twee nieuwe leveranciers: RSR Revalidatieservice en Medipoint.

• Blauwe diesel voor huisvuilwagens gemeente Putten

10 september 2019

De twee inzamelwagens voor huisvuil rijden het komende jaar op blauwe diesel in plaats van gewone diesel. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders onlangs besloten. Na een jaar vindt er een evaluatie plaats. Het college overweegt bij een positieve uitkomst om de schonere brandstof voor het hele wagenpark van de buitendienst in te voeren.

• Nationale Duurzame Huizen Route

10 september 2019

De gemeente Putten doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 2 en 9 november 2019. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!

• Planning schone sloten en beken (watergangen)

07 september 2019

In aanvulling op eerdere berichten over schone sloten en beken, start de firma Vaarkamp op maandag 16 september met het schoonmaken van de watergangen voor de gemeente Putten. Schone watergangen zijn belangrijk voor een goede afvoer van water in perioden met veel regen.

• Putten doet mee aan Open Monumentendag 2019

07 september 2019

Zaterdag 14 september stellen twaalf eigenaren/beheerders hun monument/museum open voor publiek. Ook organiseren zij speciaal voor deze dag extra activiteiten voor de bezoekers en is er een speurtocht voor kinderen. U bent van harte uitgenodigd om tussen 10.00 en 16.00 uur de diverse monumenten/musea te bezoeken.

• Erepenning voor wethouder Gerritsen

07 september 2019

Burgemeester Lambooij heeft woensdag 4 september 2019 de erepenning van de gemeente Putten aan de heer Nico Gerritsen overhandigd.

• Beperkte dienstverlening tijdens verhuisweek

04 september 2019

De gemeentelijke organisatie verhuist in de week van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september terug naar het gemeentehuis. De publiekswinkel aan de Verlengde Dorpsstraat is die week grotendeels open, maar de dienstverlening is beperkt door de verhuizing. Daardoor kan het bijvoorbeeld langer duren om documenten in orde te maken. Daarnaast zijn onze medewerkers tijdens de verhuizing beperkt telefonisch bereikbaar. Wij vragen hiervoor uw begrip.

• Gemeente stopt met het verwijderen van wespennesten bij inwoners thuis

03 september 2019

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om vanaf 1 oktober 2019 te stoppen met het verwijderen van wespennesten bij inwoners thuis.

• Subsidieregeling voor 75-jarige herdenking van Razzia en Bevrijding

03 september 2019

Voor de uitvoering van het project Putten Herdenkt heeft de gemeenteraad in juni een budget van € 100.000 beschikbaar gesteld. Hiervan is € 60.000 voor de subsidieregeling bestemd. Daarmee is budget beschikbaar voor het stimuleren en ondersteunen van initiatieven in het kader van de 75-jarige herdenking van Razzia en Bevrijding.

• Prinses Beatrix bij 75e herdenking razzia van Putten

03 september 2019

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is woensdag 2 oktober 2019 aanwezig bij de 75e herdenking van de razzia van Putten. Prinses Beatrix woont de herdenkingsbijeenkomst bij in de Oude Kerk. Ook spreekt zij met enkele nabestaanden. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is eveneens bij de herdenking aanwezig.