Sleutelkluisjes beschikbaar via Stichting Welzijn Putten

Een goede inbraak werende sleutelkluis is duur en niet voor elke inwoner die dit nodig heeft betaalbaar. Stichting Welzijn Putten (SWP) heeft daarom van de gemeente Putten de opdracht gekregen om sleutelkluisjes in bruikleen te geven aan inwoners die niet zelf hun voordeur kunnen openen voor de thuishulp of hun mantelzorgers.

Samen met de medewerkers van Jecor Professioneel uit Putten is er gezocht naar een veilige en makkelijk te gebruiken sleutelkluis. De sleutelkluis die wordt aangeboden heeft het SKG ** keurmerk. Dit betekent dat de kluis zwaar inbraakwerend is.

Aanvragen

De sleutelkluisjes kunnen worden aangevraagd bij SWP. Na de aanvraag wordt er een afspraak gemaakt waarop de klussendienst van SWP het kluisje op de voordeur of de gevel kan komen plaatsen. Plaatsen kost € 4,50. Na plaatsing wordt er een gebruiksovereenkomst ondertekend waarin alle voorwaarden voor de bruikleen staan. Het kluisje blijft eigendom van SWP en als het niet meer nodig is komt de klussendienst van SWP het kluisje weer demonteren en weghalen, dit kost wederom € 4,50.

De sleutelkluisjes kunnen alleen worden geplaatst bij woningen die een goed bereikbare entree hebben vanaf de straat. Het is helaas niet mogelijk om de kluisjes te monteren bij woningen die een gezamenlijke entreehal hebben. De aanvrager die in een huurwoning woont, moet eerst zelf toestemming bij de verhuurder vragen voor het plaatsen van de kluis, omdat er gaten in de gevel worden geboord. De kluisjes kunnen vanaf dit moment worden aangevraagd bij SWP. Naast het plaatsen van sleutelkluisjes knapt de klussendienst van SWP ook andere klussen op. Zij vervangen kapotte lampen, stekkers of contactdozen, repareren deurbellen en hangen bijvoorbeeld kastjes en schilderijen op.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over de klussendienst of voor het aanvragen van een sleutelkluis contact op met SWP via telefoonnummer (0341) 357 078.

Uitgelicht