Tijdelijke sluiting fonds duurzaamheidslening

Het fonds voor duurzaamheidsleningen voor particuliere woningeneigenaren is voor 2017 uitgeput.

De gemeente stelt elk jaar (in ieder geval tot 2023) een bedrag van € 150.000,00 beschikbaar om uit te zetten in duurzaamheidsleningen. Op dit moment is voor 2017 dit bedrag uitgezet in leningen en sluit het fonds tijdelijk.

In januari 2018 weer open

In januari 2018 opent het fonds weer en kunnen inwoners weer een lening aanvragen. Houd de website en informatiepagina in de gaten voor actuele informatie.

Nationale Energiebespaarlening

Wilt u op korte termijn toch een lening afsluiten voor duurzame investeringen in uw woning? Kijk dan eens naar de Nationale Energiebespaarlening. Meer informatie over de voorwaarden van deze lening vindt u op www.ikinvesteerslim.nl.

Duurzaamheidslening

De duurzaamheidslening is een lening voor particuliere huiseigenaren. De lening kan worden aangevraagd voor duurzame investeringen in de eigen woning. Denk daarbij aan isolatie, zonnepanelen, warmtepomp, etc. Het minimale leenbedrag is € 2.500,00 en het maximum is € 25.000,00. De looptijd bedraagt 10 of 15 jaar afhankelijk van het geleende bedrag. Voor de lening geldt een vast rentetarief van 1,6%. Eerder aflossen is boetevrij toegestaan. Er is een wijziging van de regeling ten opzichte van voorgaande jaren. Voor één maatregel kan maximaal € 10.000,00 geleend worden. Bij het uitvoeren van meerdere duurzaamheidsmaatregelen geldt een maximaal leenbedrag van € 25.000,00.

Uitgelicht