Week van de pleegzorg van 1 t/m 8 november 2017

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de nul en achttien jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders dat zich aanmeldt, is afgelopen jaar gedaald.

In 2017 wordt voor de derde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd van 1 t/m 8 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

Banner Week van de Pleegzorg 2017


Doneer je schoolhek

Met de actie ‘Doneer je schoolhek’ zoekt Pleegzorg Nederland dit jaar de samenwerking met het onderwijs voor de werving van nieuwe pleegouders. Ook op de Noordwest-Veluwe zal op 80 schoolhekken een banner hangen waarop aandacht voor de pleegzorg wordt gevraagd. In de scholen zal een poster hangen en informatiemateriaal aanwezig zijn.

De pleegouder-scheurkalender

Op 1 of 2 november ontvangen alle pleegouders in de regio Noordwest-Veluwe de pleegouder-scheurkalender als dank voor hun inzet.

Aan tafel

Wethouder Priem gaat ontbijten bij een pleeggezin in Putten. Zo kan de wethouder van heel dichtbij ervaren wat pleegzorg betekent.

Bijeenkomst voor pleegouders en pleegkinderen

Zaterdag 4 november organiseren de Noord-Veluwse gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten een bijeenkomst voor pleegouders en pleegkinderen. Ook inwoners die geïnteresseerd zijn in pleegzorg, zijn van harte welkom. De bijeenkomst is in De Dialoog, Raadhuisplein 4 in Ermelo van 10.00 tot 13.00 uur. In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd. Een overzicht van alle activiteiten in de Week van de pleegzorg staat op: www.weekvandepleegzorg.nl.

Uitgelicht