You!ngwoman weerbaarheidstraining

Dinsdag 31 oktober 2017 om 16.00 uur starten Jeugd-Punt Jongerenwerk en Buurtzorg Jong met een nieuwe weerbaarheidstraining voor meiden. Via de You!ngwoman training werken de meiden tien dinsdagmiddagen op een spontane manier aan hun zelfbeeld, worden ze zelfverzekerder en minder kwetsbaar. Ze leren grenzen stellen en worden minder beïnvloedbaar.

Drie jaar geleden begonnen Jeugd-Punt en Buurtzorg Jong met de You!ngwoman weerbaarheidstraining. Sindsdien zijn veel meiden veranderd. De kracht van de training is dat er gebruik wordt gemaakt van de actuele leefsituatie waarin de meiden zich begeven. Daarnaast leren ze door het groepsgebeuren dat ze niet alleen zijn in hun situatie. Ook van spellen, inspirerende filmpjes, creatieve werkbladen en ontspannen gesprekken, leren de meiden veel.

Reacties van de meiden zelf

  • “Bij You!ngwoman heb ik geleerd dat ik uniek ben.” Anouk (16).
  • “Eerst bekte ik van me af en ging vechten, ik heb geleerd om nu eerst te praten.” Anoniem (16).
  • “Als ik een paar weken terug in de spiegel keek dacht ik: “Ik zou willen dat ik iemand anders was”. Maar sinds de training niet meer. Doordat je complimentjes krijgt en hoort dat je mooi bent en jezelf mag zijn ben ik nu blij met mezelf als ik in de spiegel kijk.” Anoniem (15).
  • “Ik vind de meidengroep heel gezellig. Je leert elke keer wat bij, ook van anderen.” (Love, 17).

Meer weten of opgeven?

De training wordt gegeven in het gebouw van het jongerenwerk aan de Jacob Catsstraat 70a (het groene gebouw voor basisschool De Akker). Voor meer informatie of opgave kun je contact opnemen via jm@jeugd-punt.nl of 06 374 53 602. 

Uitgelicht