Zet inbrekers in het zicht

Het is weer vroeg donker. Dat weten woninginbrekers helaas ook. De cijfers laten zien dat het aantal woninginbraken dan weer stijgt ten opzichte van de zomermaanden. De wintermaanden bieden inbrekers nu eenmaal meer gelegenheid om ongezien toe te slaan. Daarom vragen wij u om mee te doen met de campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’. Om een inbraak te voorkomen als u ’s avonds weg bent, is het belangrijk dat u de volgende maatregelen neemt.

Afbeelding: campagnebeeld Harm Alarm SleutelNiet thuis? Licht aan!

Inbrekers hebben een hekel aan licht. Als de woning een bewoonde indruk maakt, schrikt dat af. Als u ’s avonds weg bent, laat daarom altijd een lamp aan. Als u van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds afwezig bent, gebruik dan een tijdschakelaar op een lamp. Vergeet de buitenverlichting niet.

Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!

Trek uw deur niet alleen dicht, maar draai de sleutel om in het slot. Zorg voor goed hang- en sluitwerk. In de regio werken erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven. Zij adviseren over maatregelen om inbraak te voorkomen. Bovendien kunnen deze bedrijven de werkzaamheden uitvoeren. Denk aan het installeren van goed hang- en sluitwerk. Een erkend PKVW-bedrijf bij u in de buurt vindt u op www.politiekeurmerk.nl. Hier vindt u ook meer tips over hoe u het inbrekers zo moeilijk mogelijk maakt.

Uitgelicht