Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap (ondertrouw), Nederlanders in het buitenland

Ook als u niet in Nederland woont, kunt u hier trouwen. U of uw partner moet dan wel de Nederlandse nationaliteit hebben. U doet een melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap bij de gemeente Den Haag. De melding wordt gecontroleerd door een ambtenaar van de gemeente. U moet de melding minstens 2 weken voor de datum van het huwelijk / geregistreerd partnerschap doen. De melding is 1 jaar geldig.

Kijk voor meer informatie ook eens op de website "Trouwen in Putten".

De voorwaarden zijn onder andere:

• U bent 18 jaar of ouder.
  • U bent niet getrouwd en staat ook niet geregistreerd als partner.
  • U en uw partner zijn geen directe familie van elkaar. Ouders mogen niet met hun kinderen trouwen en grootouders niet met hun kleinkinderen. Ook broers en zussen mogen dit niet, zelfs al zijn ze elkaars halfbroer of halfzus.
  • U of uw partner heeft de Nederlandse nationaliteit.

Huwelijken/geregistreerd partnerschap:

• Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur zijn de kosten € 308,00.
  • Op maandag van 10:00 uur tot 17:00 uur zijn de kosten € 308,00.
  • Op maandag om 09:00 uur en om 09:30 uur (geen keuze ambtenaar) is het kosteloos.
  • Op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur zijn de kosten € 616,00.
  • Bij het leveren van getuigen zijn de kosten € 22,00.
  • Voor een verklaring van huwelijksbevoegdheid zijn de kosten € 22,80.
  • Voor het trouwen op locatie worden kosten door de locatie zelf in rekening gebracht; deze kosten gaan buiten de gemeente om. De kosten van de locatie kunt u bij de locatie opvragen en worden ook rechtstreeks door de locatie aan u berekend.
  • Voor het toetsen van de locatie zijn de kosten € 290,00.
  • Voor het omzetten van een geregistreerd partnerschap in huwelijk (zonder ceremonie en zonder gebruik van de trouwzaal) zijn de kosten € 93,00.

Aanvraag

Gemeente Putten