• Putten doet mee met NIXzonderID 20 mei 2019

Van 23 mei tot 3 juni is de landelijke actie ‘NIXzonderID'. Deze periode vragen we jongeren in Putten om hun identiteitsbewijs (ID) alvast klaar te houden als zij drank of sigaretten kopen. Ook roepen we verstrekkers op om de leeftijdscheck te doen bij alle jongeren die alcohol of tabak willen kopen. Want NIX doen we samen.

• Bijzondere bijstand voor ziektekosten vervalt 20 mei 2019

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de vergoedingen van bijzondere bijstand voor ziektekosten met ingang van 1 juni 2019 te laten vervallen. Dit betekent dat noodzakelijke medische kosten, die niet of niet helemaal door de basisverzekering vergoed worden, niet meer voor bijzondere bijstand in aanmerking komen.

• ProRail stapt over op digitale communicatie bij werkzaamheden 20 mei 2019

ProRail zorgt voor een veilig, betrouwbaar, punctueel en duurzaam spoor. Daarom onderhoudt en vernieuwt ProRail continu het spoor, de wissels en de stations. Bij (nachtelijke) werkzaamheden informeert ProRail de omwonenden van het spoor. Dit deed ProRail met een huis-aan-huis bewonersbrief. Maar net als vele andere organisaties stopt ProRail met het sturen van deze huis-aan-huis brieven en stapt de organisatie over op digitale communicatie. Wij adviseren omwonenden om zich aan te melden voor de e-mailservice van ProRail.

• Bekijk uw tuin kritisch en snoei waar het nodig is 20 mei 2019

Voor de veiligheid van weggebruikers worden allerlei maatregelen genomen. Wegbelijningen, verkeersborden en verkeersregelinstallaties zijn bedoeld om het verkeer in goede banen te leiden. Dat beplanting ook een belangrijke rol speelt bij de verkeersveiligheid wordt nogal eens onderschat. Beplanting die overhangt en het uitzicht belemmert kan het verkeer erg hinderen.

• Putten presenteert nog geen sluitende kadernota voor 2020 17 mei 2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten presenteert op dit moment nog géén sluitende kadernota voor het jaar 2020. De kadernota, de voorloper van de begroting, laat een tekort zien van € 1,2 miljoen. De oorzaak van het begrotingstekort is de sterke kostenstijging binnen de jeugdzorg.

• Eerste vloerplaten woonwijk Rimpeler gelegd 20 mei 2019

Wethouder Nico Gerritsen verrichte vanmiddag de officiële openingshandeling van de nieuwe woonwijk Rimpeler. Met een hijskraan legde hij de eerste vloerplaten op zijn plaats. Hierbij waren de bouwbedrijven en aannemers aanwezig. De toekomstige bewoners kregen een moker en paaltje in handen. Op de bouwplaats sloegen zij zelf de eerste paal op hun eigen kavel.

• Vier 75 jaar bevrijding! 14 mei 2019

Heeft u ideeën over een kleinschalig evenement met uw school, buurthuis, bibliotheek of vereniging? Lees dan verder hoe u kunt aansluiten bij het regionale programma Veluwe Remembers. Hierbij wordt aandacht gevraagd voor de verhaallijnen: Market Garden (met daarbij de evacuatie), de Joodse geschiedenis in de oorlog en de bevrijding door de Canadezen.

• Waarmerk drempelvrij.nl voor website gemeente Putten 23 mei 2019

De website van de gemeente Putten voldoet aan de hoogste eisen van toegankelijkheid. Dit blijkt uit de onlangs uitgevoerde inspectie van Stichting Accessibility. Daarom mag de gemeente Putten het groene waarmerklogo met drie sterren op de website plaatsen.

• Opknappen van 35 drukrioleringsgemalen 29 april 2019

Drukrioleringsgemalen zorgen voor een goed werkend riool. Binnenkort start de renovatie van 35 drukrioleringsgemalen in Putten. Het gaat om een proefproject als voorbereiding op het opknappen van alle 700 drukrioleringsgemalen in de gemeente. Mous Waterbeheer voert de werkzaamheden uit namens de gemeente. Het werk duurt naar verwachting van 6 mei tot en met 7 juni.

• Overhandiging sleutels nieuwe sociale huurwoningen Kerkstraat 26 april 2019

Donderdag 25 april overhandigde wethouder Nico Gerritsen de sleutels aan de eerste bewoners van de 7 nieuwe sociale huurappartementen aan de Kerkstraat.

• Gemeente vraagt samenleving om initiatieven grootschalige energieopwekking 25 april 2019

De gemeente Putten vraagt de samenleving om met initiatieven te komen voor grootschalige energieopwekking. Belangrijk hierbij is dat de initiatieven passen in het landschap en lokaal gedragen worden.