Tweede paspoort

Als u vaak naar het buitenland reist, kunt u een tweede paspoort nodig hebben. Dit kan nodig zijn als u vaak landen bezoekt die in conflict liggen met elkaar, of als u vaak reist naar landen waar u een visum voor nodig heeft en u niet op tijd over uw paspoort kunt beschikken omdat deze bij de ambassade ligt. Een Tweede paspoort is 2 jaar geldig en kan aangevraagd worden als uw huidige paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is en u een verklaring van de werkgever overlegd dat u dit paspoort nodig hebt.

Knop afspraak maken Knop zonder afspraak

Kosten

  • Paspoort (18 jaar en ouder) - € 64,75
  • Paspoort (jonger dan 18 jaar) - € 51,40
  • Extra kosten bij een spoedaanvraag € 47,50

Meenemen

Bij het aanvragen van een paspoort moet u een kleurenpasfoto, alle reisdocumenten die in uw bezit zijn, zowel (verlopen) paspoorten als (verlopen)identiteitskaarten en een verklaring van de werkgever meenemen.

Bij het aanvragen van een paspoort voor een kind moet het kind (ook als het om een baby gaat) zelf aanwezig zijn. Daarnaast neemt u mee:

Termijn

Na 5 werkdagen kunt u het paspoort ophalen. Een paspoort is voor personen vanaf 18 jaar 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar is een paspoort 5 jaar geldig.

Contactgegevens

T (0341) 359 677 of 359 678

Uitgelicht