Ongediertebestrijding

Als u ongedierte signaleert, kunt u dit bij de gemeente melden via telefoonnummer (0341) 359 686. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met u opgenomen om een afspraak te maken. Advies door onze professionele bestrijders is gratis.

U kunt ook een particuliere bestrijder bellen. Tevens zijn er bestrijdingsmiddelen te koop bij dierenspeciaalzaken of drogisterijen. Lees wel eerst goed de gebruiksaanwijzing. Hebt u specifieke vragen over plaagdieren? Dan kunt u ook terecht bij het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen, via telefoonnummer (0317) 419 660. Kijk voor meer informatie op de website van het  Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD)

Wespen

In de (na)zomer komen wespen veel voor bij terrassen, in en om woningen en tuinen. Wespen worden in het bijzonder aangetrokken door de geur van zoete stoffen. Wespen maken hun nesten op beschutte plaatsen, zoals op zolders en vlieringen, in naden, kiezen en spouwmuren, onder dakpannen, in holle bomen of oude muizengaten, in machines en soms in keukens. Deze nesten worden slechts één jaar bewoond.

Als u een wespennest door de gemeentelijke bestrijders wilt laten verwijderen, kunt u bellen voor een afspraak via telefoonnummer (0341) 359 686. De kosten bedragen € 40,00 en dienen direct contant te worden betaald aan de gemeentelijke bestrijders..

Bijen en hommels

Hebt u (over)last van bijen, dan kunt u het beste op de website van bijenhouders kijken voor een imker bij u in de buurt. Een imker kan een bijenzwerm bij u ophalen. Hommels worden niet bestreden, omdat het beschermde diersoorten zijn.

Muizen en ratten

Muizen en ratten in en om uw woning of bedrijf kunnen schade aanrichten. Behalve knaagschade aan levensmiddelen, isolatiematerialen, leidingen en kabels (met als gevolg storing en kortsluiting), brengen muizen en ratten ook risico’s voor de volksgezondheid met zich mee.

Voor advies over muizen en het bestrijden van ratten kunt u de gemeente bellen via telefoonnummer (0341) 359 686. Voor particulieren is bestrijding van ratten gratis. Aangezien het onmogelijk is om muizen te bestrijden, wordt alleen bij een muizenplaag door de gemeente bestreden.

Muskusratten

Voor het melden van overlast door muskusratten, kunt u bellen via telefoonnummer (030) 634 5700 of een e-mail sturen naar muskusrattenbestrijding@hdsr.nl.

Vleermuizen en steenmarters

Dit zijn beschermde dieren en mogen daarom niet worden bestreden. 

Contactgegevens

T (0341) 359 686