SnoepGroente!

Van 25 september tot en met 3 november is de campagne SnoepGroente in Putten. In deze weken proberen we snoepgroenten extra onder de aandacht te brengen om te laten zien dat het eten van snoepgroenten leuk, lekker en gezond is!

Snoepgroente

Wat is het doel?

Wij proberen kinderen én hun ouders te helpen om dagelijks meer groente te eten. Het eten van groente is erg lekker en gezond. Groente is tegenwoordig populairder door de snoepgroente! Deze fungeren fantastisch als snack of tussendoortje voor op school, op je werk of gewoon thuis. Dit zorgt ervoor dat wij nog meer aandacht willen geven aan het eten van groente buiten de avondmaaltijd om. Vandaar de slogan: SnoepGroente!

Wat wordt er gedaan?

JongPutten en JOGG Putten hebben een aantal toolkits ontwikkeld over SnoepGroente. Er is een toolkit 0-4 jarige (voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen) en een toolkit 4 t/m 12 jaar (voor het basisonderwijs). 
Met de toolkits kunnen organisaties aan de slag met verschillende lessen en opdrachten over SnoepGroente! Denk hierbij aan gezonde hapjes maken, creatief met groente, educatieve lessen over het kweken van groenten en nog veel meer. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken, verkennen de kinderen hun eten. Hiermee hopen wij dat ze meer kennis over het eten opdoen. Daarnaast doen ze ervaring op, zodat ze weten waar hun eten vandaan komt, meer nieuwe producten gaan proeven en zo meer interesse krijgen in groente.

SnoepGroente Campagne kinderdagverblijven en peuterspeelzalen 2017

Kinderopvang Kiekeboe, Kindcentrum, Kukeleku en peuterspeelzaal het Zwaluwennest besteden gezamenlijk extra aandacht aan SnoepGroente.  

SnoepGroente Campagne basisscholen 2017

Waarom SnoepGroente?

  • Fruit en groente verzadigen goed en leveren relatief weinig calorieën. Als kinderen meekrijgen dat fruit en groente lekker zijn voor tussendoor, kan dit helpen om minder te snoepen en snacken.
  • Als er bij jou thuis  gezond wordt gegeten: dan zit je lekkerder in je vel, krijgen je minder snel griep, en voel je je fitter en leer je makkelijker.

 

 

 

Uitgelicht