Participatieraad Putten

Participatieraad krijgt schorten

Afbeelding van burgerplatformWie een burgerplatform organiseert, zou herkenbaar kunnen zijn aan de badge op de revers van zijn jasje. De meesten dragen echter geen jasje en zo’n badge is ook zo klein. Daarom schonk Zorgbelang Gelderland de participatieraadsleden schorten. Rode schorten. Daar konden de badges ook nog op.

Zo waren we herkenbaar. De schorten hadden ook met de opzet van de avond te maken. De presentatie van het onderwerp “toegankelijkheid’ was gegoten in de vorm van een receptenkaart.

Hoe maak je volgens recept gebouwen en de omgeving toegankelijk voor iedereen? Welk recept heb je nodig om werk voor iedereen te creëren? Hoe maak je onderwijs zo, dat je niemand uitsluit? Welk receptenboek moet je raadplegen om voor iedereen begrijpelijke taal te gebruiken?

Tenslotte: waar in Putten is het al goed? Waar is het baksel, de taart, zo gebakken dat die voor iedereen aangenaam is? Wie verdient de kers op de taart?

Sander Roordink laat kers rollen

Iedereen aan het werk. Dat  zegt de participatiewet ons. Mogelijk? Maakt iedereen kans op een baan? Jong, sterk, goed opgeleid: geen kunst. Maar een handicap, lichamelijk of geestelijk? Gelukkig zijn er werkgevers die kansen bieden. Ook in Putten. Die werkgevers mogen we best even in het zonnetje zetten. Zij verdienen de kers op de taart. De eerste die  hem kreeg uitgereikt was Sander Roordink. Verbluft nam hij hem in ontvangst. Hij vond dat hij niets bijzonders doet. Toen hij de taart kantelde om hem aan het publiek te laten zien, rolde de kers pardoes op de grond. Het leek zijn bescheidenheid te onderstrepen. Wie krijgt de kers op de taart in april?