Cultuur- en erfgoedpact

Negen gemeenten op de Noord-Veluwe werken samen om inwoners en bezoekers cultuur en erfgoed te laten beleven. Zij maken daarbij gebruik van de provinciale regeling ‘Cultuur- en erfgoedpact’.

foto Noord-Veluws Museum
Foto: Noord-Veluws Museum

Cultuur en erfgoed beleven

doelen van het cultuur-en erfgoedpactDe titel van het Cultuur- en erfgoedpact Noord-Veluwe 2017-2020 is “De kunst van samenwerking: cultuur en erfgoed bewaren en beleven”. Met dit programma bevorderen de gemeenten de deelname van inwoners en bezoekers aan cultuur en erfgoed. De lokale en bovenlokale activiteiten zijn gericht op cultuureducatie, cultuurparticipatie én het beleven van cultureel erfgoed. Meer informatie over de uitvoering is te vinden op de website www.schijnwerpersopdeveluwe.nl.

De Veluwe in de schijnwerpers

Het huidige cultuur- en erfgoedpact is een vervolg op het cultuur- en erfgoedpact 2014-2016. Onder de naam “De Veluwe in de schijnwerpers” werd destijds een regionaal programma uitgerold over de Veluwe. Regio Noord-Veluwe (RNV) faciliteerde in subsidieaanvragen voor de gemeenten.

Gastheergemeente: Putten

Als gastheergemeente ondersteunt de gemeente Putten de werkzaamheden voor het cultuur- en erfgoedpact. De gemeente coördineert de uitvoering van het cultuur- en erfgoedpact. Zo organiseert de gemeente overleggen met ambtenaren, uitvoerders en bestuurders. Ook is de gemeente als budgethouder verantwoordelijk voor de financiële afhandeling van het cultuur- en erfgoedpact.

Meer informatie

Contact

  • Gastheergemeente: Putten
  • Deelnemende gemeenten: Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten
  • Portefeuillehouder: Wethouder R. (Roelof) Koekkoek
  • Contactpersoon: mevrouw M.A. (Marijn) de Ronde (secretaris Cultuur- en Erfgoedpact), T 0341 359 721, M 06 587 45 319, E mdronde@putten.nl.

Logo Samenwerking Noord-Veluwe

Samenwerking Noord-Veluwe (SNV) is een flexibel netwerk van gemeenten. Wij zetten ons in om resultaten te halen voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Daarom werken wij samen met verschillende organisaties. Denk aan: gemeenten, ondernemers, onderwijs/onderzoek, ondernemende inwoners en andere overheden. Wie er meedoet, verschilt bij iedere opdracht. Meer informatie: www.samenwerkingnoordveluwe.nl