Nieuwsberichten coronavirus

• Raadsinformatiebrief 12 van burgemeester H.A. Lambooij over het coronavirus

26 november 2020, pdf, 122kB

Burgemeester H.A. Lambooij heeft de leden van de gemeenteraad een brief gestuurd over het coronavirus. In deze brief schetst hij, in vervolg op zijn eerdere brieven, op hoofdlijnen en puntsgewijs de impact van de uitbraak van het coronavirus, in het bijzonder op onze gemeente.

• Reactie burgemeester Lambooij op positieve test SARS-CoV-2 bij nertsenbedrijf in Putten

21 november 2020

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft burgemeester H.A. Lambooij van de gemeente Putten gisteravond medegedeeld dat een nertsenbedrijf in Putten in de zogeheten early warning (het monitoringsysteem) positief is getest op SARS-CoV-2. Het bedrijf telt ongeveer 3.000 moederdieren en wordt geruimd. De Tweede Kamer is vanmorgen vroeg door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op de hoogte de gebracht door middel van een Kamerbrief.

• De Luisterlijn

26 oktober 2020

In deze tijd is het soms fijn om met iemand te praten. Om uw verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen voor een probleem te bedenken of alleen maar vanwege het contact. Een goed gesprek lucht enorm op.

• Hulp en steun bij thuisquarantaine

26 oktober 2020

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan het nodig zijn dat u thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. U blijft bijvoorbeeld thuis als u klachten heeft die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie.

• Weekmarkt Putten vanaf woensdag 21 oktober ‘in de hekken’

19 oktober 2020

De weekmarkt in Putten gaat vanaf woensdag 21 oktober 2020 ‘in de hekken’. Met deze maatregel wil de gemeente het bezoek aan de markt nog beter reguleren. Dit besluit is een direct gevolg van de noodverordening die vanaf woensdag 14 oktober 2020 geldt. Burgemeester H.A. Lambooij: “Om de 1,5 meternorm te kunnen handhaven, zijn we door de nieuwe noodverordening verplicht om een ‘actief deurbeleid’ te voeren, net als bij winkels. In winkels mogen een klein aantal personen tegelijk ‘binnen’ zijn. Hetzelfde geldt vanaf woensdag 21 oktober op beide marktlocaties”.

• Nieuwe noodverordening VNOG per 14 oktober 2020

30 oktober 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld die per 14 oktober 2020 geldt. Deze vervangt de eerdere noodverordeningen en is gepubliceerd op de website van de VNOG.

• Raadsinformatiebrief 11 van burgemeester H.A. Lambooij over het coronavirus

26 oktober 2020, pdf, 146kB

• Aandacht voor elkaar

07 oktober 2020

Beste inwoners,

Het coronavirus is nu zeven maanden onder ons. Zeven maanden van verwarring, van onzekerheid en angst, van beperkingen en afgelastingen.

• Raadsinformatiebrief 10 van burgemeester H.A. Lambooij over het coronavirus

05 oktober 2020, pdf, 157kB
  • Noodverordening VNOG 21 augustus 2020 (PDF, 236kB)

24 augustus 2020, pdf, 236kB
  • Gemeente Putten vraagt jongeren mee te denken over coronabestendige samenleving

05 oktober 2020

De gemeente Putten organiseert op donderdagavond 9 juli een Zoom-sessie voor jongeren. Aan de jongeren wordt gevraagd om met suggesties te komen voor het inrichten van de samenleving ten tijde van corona. De opbrengst wordt aangeboden aan de gemeenteraad.

• Wees waakzaam: corona is niet weg!

05 oktober 2020

Gisteren, tweede Pinksterdag, is de horeca weer opengegaan. Dat is na een lange tijd van locked-down heel erg fijn, maar het kan ook als spannend worden ervaren. We moeten waakzaam blijven. COVID-19 is namelijk nog steeds aanwezig in onze samenleving. Er zijn in het land in meerdere zorginstellingen kleinere uitbraken van corona geweest. Ook in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk zijn afgelopen week nog patiënten en medewerkers positief getest voor het virus.

• WCP, horeca en gemeente slaan de handen ineen voor een coronabestendig centrum van Putten

05 oktober 2020

De ondernemersvereniging WCP (Winkelcentrum Putten), de lokale horecaondernemers en de gemeente Putten slaan de handen ineen om te komen tot een coronabestendig centrum van Putten. De 3 partijen zetten vandaag hun handtekening onder een gezamenlijk plan van aanpak. Het plan beoogt het winkelend publiek de ruimte te bieden om anderhalve meter afstand van elkaar te houden en tegelijkertijd de lokale ondernemers in staat te stellen om een boterham te verdienen.