Maatregelen gemeentelijke belastingen en heffingen voor inwoners vanwege coronavirus

De coronacrisis heeft – naast alle impact op ons dagelijkse leven – voor een aantal mensen ook financiële gevolgen. Om te voorkomen dat mensen in geldproblemen komen, heeft de rijksoverheid al de nodige maatregelen afgekondigd voor onder meer ondernemers. De gemeente Putten heeft daarnaast ook gekeken wat zij voor inwoners kan betekenen op het gebied van gemeentelijke belastingen en heffingen.

Bent u ondernemer?

Bekijk de informatiepagina voor ondernemers.

Bent u géén ondernemer? Dan geldt voor u het volgende:

U heeft tot 31 mei 2020 de tijd om uw aanslagen te betalen
Dit geldt ook als de betaaltermijn van uw aanslag eerder is verstreken. Voor 31 mei 2020 versturen wij geen betalingsherinneringen, aanmaningen en dwangbevelen. Voor aanslagen waarvoor u al een aanmaning of dwangbevel heeft ontvangen moet u wel de invorderingskosten betalen. Invorderingsrente wordt niet in rekening gebracht tot 31 mei 2020.

Heeft u na 31 mei 2020 problemen met het betalen van het volledige aanslagbedrag?
Dan kunt u ervoor kiezen om de aanslag in maandelijkse termijnen, tot en met november 2020, te betalen. Wilt u hiervan gebruik maken? Geef ons dan een machtiging voor een automatische incasso. Voor andere betalingsregelingen kunt u contact met ons opnemen.

Heeft u al een machtiging afgegeven voor automatische incasso?
De aanslag wordt in dat geval wel geïncasseerd. Aanslagbedragen vanaf € 100,00 incasseren wij in 9 termijnen. Is het aanslagbedrag lager? Dan incasseren wij dit in 2 termijnen. Neem contact met ons op als uw automatische incasso tot financiële problemen leidt.

Heeft u nog vragen?
Bovenstaande maatregelen gelden voor alle gemeentelijke belastingen en heffingen. Voor vragen kun u terecht bij de gemeente Putten via e-mailadres belastingen@putten.nl of telefoonnummer (0341) 359 756.