Leefgeld

Om in aanmerking te komen voor leefgeld moet u ingeschreven staan bij de gemeente Putten.

Het is belangrijk dat u een bankrekening opent om het leefgeld te ontvangen.

Leefgeld is bedoeld om voedsel, persoonlijke verzorgingsartikelen en kleding aan te schaffen.

Verblijft u in de gemeentelijke opvang? Dan ontvangt u per persoon € 60,00.

Verblijft u bij een particulier gastgezin? Dan ontvangt u per persoon € 60,00. Daarnaast krijgt u ook een wooncomponent. Hiervan kunt u bijvoorbeeld sport betalen. Maar u kunt hier ook afspraken met uw gastgezin over maken.

De wooncomponent is voor een volwassene € 35,00 per week, voor een kind € 12,50 per week.

Voor het gastgezin is geen financiële compensatie beschikbaar.

U ontvangt nooit meer leefgeld dan een inwoner van Nederland aan uitkering krijgt. Vooral voor personen die in een groter gezelschap reizen kan het betekenen dat u minder leefgeld ontvang dan hierboven staat beschreven.