Leefgeld

Er wordt steeds meer bekend over leefgeld. Daarvoor moet nog veel geregeld worden.

Om in aanmerking te komen voor leefgeld moet u ingeschreven staan bij de gemeente Putten.

Voorlopig verstrekken wij wekelijks leefgeld. Dit wordt nu nog contant uitgekeerd op het gemeentehuis. Op korte termijn kunnen Oekraïense vluchtelingen een bankrekening openen. Zodra dit kan wordt het leefgeld overgemaakt op hun bankrekening.

Leefgeld is bedoeld om voedsel, persoonlijke verzorgingsartikelen en kleding aan te schaffen.

Verblijft u in de gemeentelijke opvang? Dan ontvangt u per persoon € 60,00.

Verblijft u bij een particulier gastgezin? Dan ontvangt u per persoon € 60,00. Daarnaast krijgt u ook een wooncomponent. Hiervan kunt u bijvoorbeeld sport betalen. Maar u kunt hier ook afspraken met uw gastgezin over maken.

De wooncomponent is voor een volwassene € 35,00 per week, voor een kind € 12,50 per week.

Voor het gastgezin is geen financiële compensatie beschikbaar.