Hier vindt u nieuwsberichten over Oekraïne van de gemeente Putten.

• Ontwikkelingen opvang Oekraïense vluchteling per 7 april 2022

07 april 2022

Op dit moment is er bij gemeente Putten van 65 Oekraïense vluchtelingen bekend dat zij in Putten verblijven. De meeste vluchtelingen zijn particulier gehuisvest. De gemeentelijke opvang is gehuisvest in de Hof van Putten. In het weekend verhuist de gemeentelijk opvang naar De Beukhof.

• Gemeente Putten stelt Coördinatiepunt Huisvesting Oekraïners in

22 maart 2022

De gemeente Putten stelt sinds vrijdag 4 maart een Coördinatiepunt Huisvesting Oekraïners in. Dit om de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Putten zo goed mogelijk te kunnen coördineren en organiseren.

• Hof van Putten tijdelijke opvanglocatie vluchtelingen Oekraïne

24 maart 2022

Het college van B en W van Putten heeft met Hotel Hof van Putten aan de Harderwijkerstraat overeenstemming bereikt over de tijdelijke opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het hotel heeft ruimte om de komende maanden ruim 30 vluchtelingen op te vangen. Het bij de Hof van Putten behorende Restaurant Smakelijck fungeert met onmiddellijke ingang als ontmoetingsruimte voor de Oekraïners die in Putten verblijven. De opvang in de Hof van Putten geldt als tijdelijk. De gemeente onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om binnen de grenzen van de gemeente te komen tot een meer permanente opvanglocatie.