Gemeente Putten stelt Coördinatiepunt Huisvesting Oekraïners in

De gemeente Putten stelt sinds vrijdag 4 maart een Coördinatiepunt Huisvesting Oekraïners in. Dit om de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Putten zo goed mogelijk te kunnen coördineren en organiseren.

“Een aantal inwoners van onze gemeente vangt al gezinnen uit Oekraïne op. Ook zijn er initiatieven vanuit kerken en maatschappelijke organisaties op dit vlak. Dat is hartverwarmend en dit tekent Putten”, zo geeft burgemeester H.A. Lambooij aan.

Met het coördinatiepunt wil de gemeente Putten zicht houden op alle initiatieven. Op die wijze ontstaat er overzicht wat er bijvoorbeeld op het vlak van gezondheidszorg en onderwijs geregeld moet worden. Dat overzicht is ook van belang in verband met het gemeentelijk onderzoek  om mogelijk te komen tot één of meerdere centrale noodopvanglocaties. Verder houdt de gemeente er ernstig rekening mee dat  de opvang zich mogelijk over een langere periode uitstrekt. Dan moet er bijvoorbeeld in andere huisvesting en inkomen  worden voorzien.  “Wij willen de vluchtelingen ook over een langere periode goed opvangen”, aldus burgemeester H.A. Lambooij.

Aanmelding Huisvesting Oekraïners

Inwoners en organisaties die huisvesting bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne of het concrete plan hebben om dit te doen, worden verzocht dit te melden via het online formulier. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kan er ook contact opgenomen worden met de Servicebalie via telefoonnummer (0341) 359 611.

Aanmelding Huisvesting Oekraïners (online)

Liever niet online invullen?

Wilt u het formulier liever niet online invullen? Dan kunt u het formulier 'Huisvesting Oekraïners Aanmelding' downloaden, uitprinten en invullen.

Contactgegevens

Heeft uw vragen? Ook dan kunt u contact opnemen met de Servicebalie via telefoonnummer (0341) 359 611.