Ontwikkelingen opvang Oekraïense vluchteling per 7 april 2022

Op dit moment is er bij gemeente Putten van 65 Oekraïense vluchtelingen bekend dat zij in Putten verblijven. De meeste vluchtelingen zijn particulier gehuisvest. De gemeentelijke opvang is gehuisvest in de Hof van Putten. In het weekend verhuist de gemeentelijk opvang naar De Beukhof.

Spreekuur

Dit betekent dat ook de spreekuurlocaties wijzigen. Voorlopig vindt het spreekuur plaats in het gemeentehuis. We zoeken nog naar een geschikte meer permanente locatie. Actuele informatie vindt u op de website onder het kopje ‘spreekuur’. 

Leefgeld

Om in aanmerking te komen voor leefgeld moet u ingeschreven staan bij gemeente Putten. Voorlopig verstrekken wij wekelijks leefgeld. Dit wordt contant uitgekeerd op het gemeentehuis. Leefgeld is bedoeld om voedsel, persoonlijke verzorgingsartikelen en kleding aan te schaffen. Verblijft u in de gemeentelijke opvang? Dan ontvangt u per persoon €60,00. Verblijft u bij een particulier gastgezin? Dan ontvangt u ook per persoon €60,00. Daarnaast krijgt u ook een wooncomponent. Hiervan kunt u bijvoorbeeld sport betalen. Maar u kunt hier ook afspraken met uw gastgezin over maken. De wooncomponent is voor een volwassene €35,00 per week en voor een kind €12,50 per week. Voor het gastgezin is geen financiële compensatie beschikbaar. Met iedere Oekraïense vluchteling die is ingeschreven in de gemeentelijke basisregistratie nemen wij contact op om afspraken te maken over de betaling van dit leefgeld.

Coronavaccinatie

Op 11, 12 en 13 april  2022 is er gelegenheid om een coronavaccinatie te halen in Putten.

Locatie: Gemeentehuis Putten

Tijd: 11.00 uur tot 19.30 uur

Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de standaard vaccinatielocaties. Kijk op de website van de GGD voor meer informatie.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 12 april 2022 is er een informatiebijeenkomst voor inwoners die betrokken zijn bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Hier wordt praktische informatie gedeeld en kunnen vragen worden gesteld. Ook is er ruimte voor ontmoeting.

Locatie en tijdstip

Datum: 12 april 2022

Tijdstip: Van 19.00 uur tot 21.00 uur

Locatie: Andreaskerk Putten, Voorthuizerstraat 14, 3881 SH Putten