Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Putten. Abonneer u op onze RSS-feed of abonneer u op onze wekelijkse e-mailnieuwsbrief. Onze nieuwsberichten blijven drie maanden online op onze website.

 • Noord-Veluwse gemeenten én waterschap blijven samenwerken aan een klimaat-robuuste regio

  24 maart 2023

  Op 23 maart 2023 ondertekenden de Noord-Veluwse gemeenten én Waterschap Vallei en Veluwe de samenwerkingsovereenkomst Water en Klimaatadaptatie Noord-Veluwe. De ondertekening vond plaats op het klimaatplein voor het gemeentehuis van Oldebroek. In de overeenkomst staat hoe het waterschap en de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten werken aan een klimaat-robuuste regio.

 • Doe mee met het NK Tegelwippen

  22 maart 2023

  Meer groen en minder tegels en stenen in voor- en achtertuinen. Dat is het doel van de landelijke campagne ‘NK Tegelwippen’. Tot en met 31 oktober kunt u doorgeven hoeveel tegels u in uw tuin heeft vervangen door groen.

 • Jeugdgemeenteraad vergadert op 29 maart

  20 maart 2023

  Op woensdag 29 maart vergadert de jeugdgemeenteraad van Christelijk College Groevenbeek Putten. De vergadering is in de Raadzaal van het gemeentehuis en begint om 18.30 uur. Iedereen is welkom. De vergadering is openbaar.

 • Inwoners hebben 1.350 kilo zwerfafval ingezameld

  20 maart 2023

  Zaterdag 18 maart vond de Landelijke Opschoondag 2023 plaats. 419 inwoners van Putten hebben weer massaal meegeholpen om ons dorp een lenteschoonmaak te geven.

 • Gemeenten Noord-Veluwe blijven krachten bundelen voor een duurzame regio

  16 maart 2023

  Op 15 maart 2023 stemden de gemeenten op de Noord-Veluwe in met de Regionale Samenwerkingsagenda Noord-Veluwe CO2-reductie I Energietransitie 2023-2024. Het gaat om de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem. De samenwerkende gemeenten willen de komende jaren samen concrete projecten realiseren, die structureel bijdragen aan onder meer het verminderen van het energieverbruik in de gebouwde omgeving en de industrie. Hierdoor vermindert de CO2 uitstoot, het gezamenlijke doel van alle gemeenten.

 • Gewijzigde dienstverlening afvalbrengstation

  13 maart 2023

  In de nacht van zaterdag 25 naar zondag 26 maart gaat de zomertijd in. Dit betekent dat de medewerkers van de buitendienst hun werkdag starten om 07.30 uur. Zorgt u dat uw afval op tijd aan de weg staat?

 • Noord-Veluwe tekent woondeal met minister De Jonge om woningtekort aan te pakken

  08 maart 2023

  De Noord-Veluwse gemeenten en woningcorporaties tekenden op woensdag 8 maart 2023 in Zutphen de regionale woondeal Noord-Veluwe met minister Hugo de Jonge en gedeputeerde Peter Kerris. Hiermee spreken zij af het woningtekort gezamenlijk aan te pakken. De woondeal beschrijft hoeveel woningen er in de regio gebouwd worden tot en met 2030, waar dit gaat gebeuren en wat het aandeel betaalbare woningen zal zijn.

 • Brief met Puttense verkeersprioriteiten voor staatssecretaris Heijnen en gedeputeerde Drenth

  06 maart 2023

  Een nieuwe zuidelijke ontsluitingsweg, een veiligere Nijkerkerstraat (N798), een veiligere Voorthuizerstraat (N303) en het verbeteren van het kruispunt Oude Rijksweg-Hoofdlaan. Deze vier Puttense verkeersprioriteiten heeft wethouder Sander van Nieuwenhuizen vandaag kenbaar gemaakt aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) en aan gedeputeerde Peter Drenth (Provincie Gelderland). Beide zijn vandaag op bezoek in Putten.

 • Meedoen in Putten op maandag 3 april

  27 februari 2023

  Het Servicepunt Vrijwillige Inzet van Putten voor Elkaar organiseert op maandag 3 april het initiatief Meedoen in Putten. Op deze dag maakt u kennis met meer organisaties waar u als vrijwilliger aan de slag kunt.

 • Denk mee over sport en bewegen in Putten

  27 februari 2023

  Sporten en bewegen is goed voor de fysieke en mentale gezondheid. Ook zorgt het voor verbinding tussen de inwoners. U kunt meedenken over hoe de gemeente dit kan doorontwikkelen.

 • Uw afval heeft toekomst

  27 februari 2023

  In 2022 was de hoeveelheid restafval in Putten 67 kilo per inwoner. Dit is veel lager dan bij gemeenten van vergelijkbare omvang (128 kilo per inwoner). Toch zat er in dit restafval veel ander soort afval. Dat afval hoort in een andere zak thuis zodat we het kunnen recyclen. Daarom starten we met de campagne ‘Uw afval heeft toekomst’.

 • Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe; het nieuwe loket voor inwoners met vragen over energie besparen en een klimaatbestendige tuin

  28 februari 2023

  Inwoners uit de Noord-Veluwse gemeenten Hattem, Harderwijk, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen vanaf 1 maart 2023 bij het nieuwe Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe terecht.

 • Wethouder over de vloer?

  27 februari 2023

  Wethouder Jim van den Hoorn wil graag stage lopen bij instellingen of organisaties die actief zijn op het gebied van sport, zorg, onderwijs of maatschappelijk werk. “Als wethouder wil ik niet alleen bezig zijn met papier en met vergaderen. Een kijkje op de werkvloer geeft mogelijk andere inzichten en levert misschien ook nieuwe ideeën op”, zo geeft de wethouder aan.

 • Preventieve afsluiting vijvers De Groene Scheg

  23 februari 2023

  De gemeente Putten heeft vanmorgen preventieve maatregelen tegen vogelgriep getroffen in park De Groene Scheg. Aanleiding is een melding van vanmorgen over loslopend pluimvee in de buurt van de kinderboerderij in het park. Rond 10.00 uur was een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ter plaatse. Conclusie van de inspecteur is dat het pluimvee van de kinderboerderij volgens de regels is opgehokt.

 • Wethouder Van Nieuwenhuizen opent crossbaantje na handtekeningenactie kinderen

  22 februari 2023

  Wethouder Sander van Nieuwenhuizen opende dinsdagmiddag 21 februari het crossbaantje aan de Brinkstraat in aanwezigheid van de buurtkinderen en hun ouders. Het nieuwe crossbaantje is het resultaat van een initiatief van kinderen uit Putten. Zij verzamelden rond de 500 handtekeningen. Gemeente Putten vond dit een goed idee van de kinderen en besloot de crossbaan mogelijk te maken.

 • Tijdelijk Noodfonds Energie

  20 februari 2023

  Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen gebruik maken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit fonds gaat een deel van hun rekeningen betalen deze winter. Ondanks de maatregelen van de overheid, zoals het energieplafond, kampen nog altijd veel mensen met te hoge energierekeningen.

 • Grote opkomst afhalen biobakjes

  21 februari 2023

  Meer dan 500 inwoners haalden vorige week donderdagavond een gratis biobakje op in het gemeentehuis. Wethouder Van Nieuwenhuizen deelde de eerste biobakjes uit: "De animo voor de biobakjes was groot. Goed dat zoveel inwoners hun GFTe willen scheiden. In april herhalen we deze actie."

 • Gemeente Putten maakt € 24.909 over op Giro555

  16 februari 2023

  De gemeente Putten maakt een bedrag van € 24.909 over op Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties. Het bedrag, € 1 per inwoner van Putten, is bestemd voor de hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving die Turkije en Syrië vorige week trof. Het geld wordt gebruikt voor medische zorg, voedsel, water en onderdak.

 • De WOZ-waarden zijn weer bekend

  13 februari 2023

  Volgende week valt de aanslag gemeentelijke belastingen 2023 bij u op de deurmat. Heeft u een eigen woning of vakantiehuis in Putten? Of bent u eigenaar van een bedrijfsgebouw of stuk grond? Dan betaalt u elk jaar onroerendezaakbelasting (ozb). Hoeveel hangt af van de WOZ-waarde van uw onroerend goed. Voor de duidelijkheid: huurders van woningen betalen geen ozb.

 • Putten krijgt nieuwe welkomstborden

  13 februari 2023

  De gemeente Putten krijgt dit voorjaar welkomstborden in ‘Veluwestijl’. Daarmee sluiten wij aan bij andere Veluwse gemeenten om te zorgen voor een eenduidige uitstraling van de bebording op de Veluwe. Deze verandering betekent dat wij de huidige welkomstborden met tekstdisplay weghalen. Op sommige plekken is dit onlangs al gebeurd.

 • Burgemeester en wethouders van Putten stellen collegeprogramma 2022-2026 vast

  14 februari 2023

  ‘Samen doorgaan’. Onder deze titel geeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten handen en voeten aan de bestuurlijke intenties die zij eerder uitspraken in het coalitieakkoord ‘En nu door!’. Centrale vertrekpunten van het collegeprogramma 2022-2026 zijn de thema’s vertrouwen, samenleven en een goede leefomgeving.

 • Landelijke subsidie voor vervanging ramen en kozijnen

  13 februari 2023

  Plannen om uw ramen te vervangen door dubbel of triple glas? Goed nieuws! Vanaf dit jaar kunt u ook uw eventuele nieuwe kozijnen meerekenen als u de ISDE-subsidie aanvraagt.

  U kunt deze landelijke subsidie aanvragen voor verschillende duurzame maatregelen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een warmtepomp, maar ook voor het isoleren van uw huis.

 • Onthulling nieuw kunstwerk in Puttense Raadzaal

  06 februari 2023

  Op donderdagavond 2 februari onthulden wethouder Sander van Nieuwenhuizen en kunstenaar Gerrit van Emous het nieuwe kunstwerk ‘Besloten’. De onthulling vond plaats in de Raadzaal van de gemeente Putten.

 • Nieuw loket helpt inwoners Noord-Veluwse gemeenten vanaf 1 maart met verduurzamen

  02 februari 2023

  Inwoners uit de Noord-Veluwse gemeenten Hattem, Harderwijk, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen vanaf 1 maart 2023 bij het nieuwe duurzaamheidsloket terecht met hun vragen over energie besparen en klimaatadaptatie.

 • Provinciale staten- en waterschapsverkiezingen 2023

  08 maart 2023

  Op woensdag 15 maart 2023 zijn de provinciale statenverkiezingen én de waterschapsverkiezingen. Door te stemmen, bepaalt u mee wat er de komende jaren in de provincie en bij het waterschap gebeurt.

 • Vogelgriep vastgesteld in buurgemeente Nijkerk

  27 januari 2023

  Er is in onze buurgemeente Nijkerk op een vermeerderingsbedrijf voor eenden de vogelgriep vastgesteld. Dit raakt gemeente Putten ook. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd.

 • Erespeld voor de heer Davelaar

  27 januari 2023

  De heer F. (Frans) G. (Gerrit) Davelaar ontving op dinsdag 24 januari de erespeld van de gemeente Putten uit handen van burgemeester Lambooij. De heer Davelaar ontving het eerbetoon vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor (Afrikaanse) ontwikkelingslanden via de Stichting Lokaal Comité Ontwikkelingssamenwerking (LCO).

 • Voordracht herbenoeming burgemeester H.A. Lambooij

  26 januari 2023

  De gemeenteraad van Putten heeft op 26 januari 2023 in een besloten vergadering het besluit genomen de heer H.A. Lambooij aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van de gemeente Putten.

 • Veluwe Duurzaam stopt als duurzaamheidsloket voor inwoners Noord-Veluwe

  23 januari 2023

  Inwoners van de Noord-Veluwse gemeenten kunnen vanaf 1 maart dit jaar niet meer terecht bij duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. De gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem gaan dan verder met een andere partij. Dat was de uitkomst van de aanbestedingsprocedure die de gemeenten eind vorig jaar waren gestart. Veluwe Duurzaam is met haar 14 jaar één van de oudste duurzaamheidsloketten van Nederland.

 • Hoe weet ik of mijn beslagvrije voet klopt?

  16 januari 2023

  Het minimale salaris en de uitkeringen gaan vanaf 1 januari 2023 met ruim 10% omhoog. Ligt er beslag op uw inkomen? Dan kan dat ervoor zorgen dat er meer geld gaat naar de deurwaarder. De beslagvrije voet wordt in veel gevallen niet automatisch aangepast.

 • Verleng uw rijbewijs makkelijk en snel online

  23 februari 2023

  Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dan kunt u vanaf nu uw rijbewijs online verlengen of uitbreiden via de website van de RDW. Al na twee werkdagen kunt u uw vernieuwde rijbewijs ophalen bij de Ontvangstbalie in het gemeentehuis van Putten. Hieronder leest u hoe dit werkt.

 • Slimme alarmering voor 65+’ers

  16 januari 2023

  Het aantal mensen dat langer, zelfstandig thuis blijft wonen groeit snel. In de tussentijd duurt het steeds langer voordat professionele hulp (bijvoorbeeld 112) of thuiszorg langs kan komen. Een veilige woning en goede verbinding met bekenden, familie en buren is dan ook voor veel mensen belangrijk. Daarom start gemeente Putten het project ‘Leefsamen’, om de veiligheid thuis te verbeteren. Alle zelfstandig thuiswonende 65+’ers in de gemeente hebben laatst per brief het aanbod ontvangen om gratis 6 maanden kennis te maken met de dienstverlening.

 • Maak gebruik van de Slimme Bandenpomp

  16 januari 2023

  Automobilisten, motor- en scooterrijders kunnen gebruik maken van de Slimme Bandenpomp. Zij kunnen de banden van hun voertuig 24 uur per dag, gratis op spanning brengen. De bandenpomp staat op de parkeerplaats achter het gemeentehuis (aan de Brinkstraat).

 • Winnaars Puttense Vrijwilligersprijs 2022 bekend

  02 februari 2023

  Niels van de Bunt (18) en Atty Heijting (80) zijn de winnaars van De Puttense Vrijwilligersprijs 2022. Zij ontvingen hun vrijwilligersbokalen in de categorieën 'onder 25 jaar' en 'vanaf 25 jaar' uit handen van wethouder Jim van den Hoorn. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Putten op dinsdagavond 10 januari 2023. Kringloopwinkel Overnodig is winnaar in de categorie Vrijwillige Organisatie.

 • 1.275 kerstbomen ingeleverd bij de gemeente

  09 januari 2023

  Woensdag 4 en zaterdag 7 januari was het druk aan de Ambachtstraat. Net als andere jaren organiseerde de gemeente Putten een kerstbomeninzamelactie voor de Puttense jongeren tot 15 jaar. Zij konden kerstbomen inleveren bij het gemeentelijk opslagterrein aan de Ambachtstraat. Ook dit jaar kregen de kinderen € 1,00 per ingeleverde kerstboom.

 • Inzamelactie kerstbomen in NOS Jeugdjournaal

  05 januari 2023

  Het NOS Jeugdjournaal kwam gisteren langs bij de jaarlijkse inzamelactie van kerstbomen.

 • Inloopspreekuur voor vragen over het openbaar vervoer

  02 januari 2023

  Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Putten op maandag 9 januari. OV-ambassadeurs beantwoorden in de bibliotheek in Putten van 14.00 tot 15.30 uur vragen over reizen met bus en trein.

 • 150 inwoners ontvangen een adoptieboom

  27 december 2022

  Afgelopen weken ontvingen 150 inwoners een boom van ons. Aan het begin van dit jaar schreven zij zich in voor een boom, toen wij 150 bomen ter adoptie aanboden. Door het droge weer in het voorjaar werden de bomen nu pas uitgereikt. In totaal zijn er nu 430 adressen voorzien van een adoptieboom.

 • Vijf bijeenkomsten in januari 2023 over Meerjarenplan Samenleving

  09 januari 2023

  De Puttense aanpak van maatschappelijke opgaven krijgt steeds meer vorm. De gemeenteraad stelde onlangs de Startnotitie Meerjarenplan Samenleving 2023-2027 vast. Komende maanden werken wij de startnotitie uit tot een definitief Meerjarenplan Samenleving. Daar betrekken wij onze professionele en maatschappelijke partners opnieuw bij.

 • Nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 10 januari 2023

  10 januari 2023

  Het gemeentebestuur van Putten nodigt iedereen, van jong tot oud, van harte uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 10 januari 2023 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis. De nieuwjaarsbijeenkomst is voor inwoners, bedrijven en instellingen van Putten dé gelegenheid om elkaar het beste toe te wensen voor het nieuwe jaar. Uiteraard is er een nieuwjaarstoespraak van burgemeester H.A. Lambooij.

 • Nieuwe woonwijk De Bosrande een stap dichterbij

  10 november 2022

  Op donderdag 10 november 2022 ondertekenden de gemeente Putten en Bosrande Putten B.V. (een samenwerking tussen Wilma Wonen, LATEI en Schoonderbeek BV) een intentieovereenkomst. Hierin staan afspraken om te komen tot een stedenbouwkundig plan voor de toekomstige woonwijk De Bosrande aan de Voorthuizerstraat in Putten. De ondertekening van de intentieverklaring is een belangrijke stap voorwaarts in de plannen voor deze nieuwbouwlocatie.

 • Gesprekken gemeente en agrariërs constructief

  09 december 2022

  Burgemeester Lambooij, wethouder ’t Jong en een vertegenwoordiging van Puttense agrariërs spraken maandag 17 oktober 2022 opnieuw met elkaar over de gevolgen van de landelijke stikstofplannen voor de Puttense gemeenschap. Uitkomst van het gesprek is dat het gemeentebestuur de belangen van de boeren onverminderd blijft behartigen, dat de periodieke gesprekken voortgezet worden en dat de boeren de omgekeerde vlaggen binnen de bebouwde kom eind deze week weghalen.

 • Afghaanse evacués tijdelijk opgevangen in Postillion Hotel Amersfoort-Veluwemeer

  16 november 2022

  De gemeente Putten heeft ingestemd met de tijdelijke opvang van ongeveer 60 Afghaanse evacués in het Postillion Hotel bij Strand Nulde. Dit op verzoek van het COA. De groep is afgelopen zondag aangekomen en verblijft hier tot 1 januari 2023.

 • Verdeling portefeuilles nieuw college bekend

  02 september 2022

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten heeft de portefeuilles definitief verdeeld. Dat gebeurde deze week tijdens de eerste vergadering van het nieuwe college.

 • Putten heeft een nieuw college

  31 augustus 2022

  De gemeente Putten heeft een nieuw college. Tijdens de raadsvergadering van 29 augustus 2022 werden Sander van Nieuwenhuizen (Gemeentebelangen), Bertus Cornelissen (ChristenUnie), Ewoud ‘t Jong (SGP) en Jim van den Hoorn (CDA) geïnstalleerd als wethouders. In dezelfde bijeenkomst werd het coalitieakkoord 'En nu door!' vastgesteld door de gemeenteraad.

 • Gemeente Putten komt met nieuwe gebiedsvisie voor Brinkstraat en omgeving

  27 juli 2022

  Er komt een nieuwe gebiedsvisie voor de Brinkstraat en omgeving. Daartoe heeft het college burgemeester en wethouders besloten. Bedoeling is om een aantal ontwikkelingen in dit gebied in samenhang met elkaar op te pakken.

 • Overeenstemming over Puttens coalitieakkoord en kandidaat-wethouders

  28 juli 2022

  Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA hebben overeenstemming bereikt over de hoofdlijnen van een coalitieakkoord voor de bestuursperiode 2022-2026 én over de kandidaat-wethouders. Het coalitieakkoord, met als werktitel ‘En nu door!’, wordt de komende periode nader uitgewerkt. De kandidaat-wethouders zijn Sander van Nieuwenhuizen (Gemeentebelangen), Bertus Cornelissen (ChristenUnie), Ewoud 't Jong (SGP) en Jim van den Hoorn (CDA).

 • Onderhoudswerkzaamheden aan kerktoren

  12 juli 2022

  De buitenzijde van de kerktoren aan het Kerkplein wordt opgeknapt. Diverse onderdelen worden op vrijdag 22 juli gedemonteerd, in een werkplaats opgeknapt en vervolgens teruggeplaatst op donderdag 29 september. Hiervoor wordt een hoogwerker op het Kerkplein geplaatst van 52 meter hoog.

 • Bekijk de terugkoppeling van uw inbreng voor het Meerjarenplan Samenleving

  11 juli 2022

  In april nodigden wij u – inwoners en maatschappelijke partners – uit om een vragenlijst in te vullen en deel te nemen aan rondetafelgesprekken. Meer dan 200 mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om mee te denken over ‘Samen leven in Putten’. Hartelijk bedankt voor uw bijdrage! Dit verwerken wij in het Meerjarenplan Samenleving 2023-2026.

 • Controleer uzelf en anderen op tekenbeten

  12 juli 2022

  Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen daarom op tekenbeten nadat u ‘in het groen’ bent geweest. Bent u gebeten door een teek? Dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.

 • Natuurbrand, wat kunt u (er tegen) doen?

  11 juli 2022

  Natuurbranden zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Vuur kan zich razendsnel verspreiden. Een brandje in het bos, op de hei of in de duinen kan al snel uit de hand lopen. De kans op een natuurbrand neemt toe bij langere periodes van droog weer. Wat kunt u doen om een natuurbrand te voorkomen? En wat doet u als u ingesloten dreigt te raken door het vuur? U leest het in dit artikel.

 • Veel belangstelling voor ondernemersbijeenkomst Henslare

  13 juli 2022

  Ruim 75 ondernemers uit Putten en directe omgeving lieten zich maandagavond 4 juli in De Aker door de gemeente informeren over de plannen voor het bedrijventerrein Henslare. Zij deelden hun wensen en vragen en spraken met de gemeente over de eerste schetsen van de globale indeling van het toekomstige bedrijventerrein.

 • Herstart formatiebesprekingen Gemeente Putten

  07 juli 2022

  De fracties van Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA onderzoeken vanaf deze week de mogelijkheden om te komen tot een nieuwe coalitie in de gemeente Putten. “De sfeer tijdens deze eerste gesprekken is open, eerlijk en constructief, waarbij de tijd wordt genomen om een coalitieakkoord met een gedegen financiële paragraaf zorgvuldig vorm te geven”, zo geeft Robin Hoogendijk van Gemeentebelangen namens de onderhandelende partijen aan. “Streven is om het concept coalitieakkoord te agenderen voor de raadsvergadering van donderdag 1 september 2022. Dan kunnen de fracties van Wij Putten en VVD hun mening en aanbevelingen geven over het dan voorliggende concept akkoord”.

 • Erespeld voor mevrouw Van de Klok

  04 juli 2022

  Mevrouw M. (Maria) C. (Cornelia) Van de Klok ontving op zaterdag 27 juni 2022 de erespeld van de gemeente Putten uit handen van burgemeester Lambooij. Mevrouw Van de Klok ontvangt het eerbetoon vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet voor de Puttense gemeenschap en voor het Putter Stoomgemaal in het bijzonder.

 • Informateur Van Overbeeke adviseert college Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA

  01 juli 2022

  Informateur Hans van Overbeeke adviseert de gemeenteraad van Putten om te komen tot een college van burgemeester en wethouders met wethouders van Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA. Volgens Van Overbeeke is de uitkomst van de gesprekken zoals hij die de afgelopen weken voerde duidelijk en eenduidig. “Er is tussen deze vier partijen geen sprake van reserves jegens elkaar en zijn zij bereid en in staat de coalitie te vormen”, aldus de informateur in zijn rapport van bevindingen.

 • Inspraak windpark Horst en Telgt

  15 juni 2022

  Van 19 mei tot en met 29 juni 2022 liggen de concept onderzoeksagenda voor het milieuonderzoek (Notitie Reikwijdte en Detailniveau; NRD) en het participatieplan voor windpark Horst en Telgt ter inzage.

 • Geen wachttijden voor paspoorten en identiteitsbewijzen in Putten

  07 april 2022

  In het landelijke nieuws stond dat de wachttijden voor het aanvragen van paspoorten en rijbewijzen kan oplopen tot maanden. Dit is in de gemeente Putten niet het geval. Inwoners in de gemeente Putten hebben geen last van deze wachttijden.

 • Compostdag gaat niet door

  18 maart 2022

  Door externe omstandigheden gaat de compostdag van zaterdag 26 maart niet door.

 • Gemeente Putten stelt Coördinatiepunt Huisvesting Oekraïners in

  22 maart 2022

  De gemeente Putten stelt sinds vrijdag 4 maart een Coördinatiepunt Huisvesting Oekraïners in. Dit om de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Putten zo goed mogelijk te kunnen coördineren en organiseren.

 • Vogelgriep vastgesteld op pluimveebedrijf in Putten

  18 oktober 2022

  In de gemeente Putten is op een leghennenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 77.000 kippen op het pluimveebedrijf geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De gemeente Putten is vanmorgen op de hoogte gesteld van de besmetting. Namens de gemeente heeft locoburgemeester Roelof Koekkoek inmiddels contact gehad met de eigenaar van het bedrijf. “Het behoeft geen nader betoog dat hij zeer aangeslagen is. Daarnaast heeft dit natuurlijk een grote impact op de omliggende bedrijven. Dit raakt velen in Putten”.