Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Putten. Abonneer u op onze RSS-feed of abonneer u op onze wekelijkse e-mailnieuwsbrief. Onze nieuwsberichten blijven drie maanden online op onze website.

 • Erespeld voor mevrouw Van de Klok

  04 juli 2022

  Mevrouw M. (Maria) C. (Cornelia) Van de Klok ontving op zaterdag 27 juni 2022 de erespeld van de gemeente Putten uit handen van burgemeester Lambooij. Mevrouw Van de Klok ontvangt het eerbetoon vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet voor de Puttense gemeenschap en voor het Putter Stoomgemaal in het bijzonder.

 • Veel gestelde vragen over tijdelijke afvalzakken restafval

  05 juli 2022

  Wij zijn onaangenaam verrast door het bericht van onze leverancier dat het voor de komende twee maanden niet mogelijk is om blauwe restafvalzakken te leveren. De belangrijkste reden hiervoor is het tekort aan grondstoffen om de afvalzakken te produceren. Wij kunnen ons voorstellen dat de oplossing die de gemeente heeft gekozen vragen bij u heeft opgeroepen. In dit artikel geven wij u antwoord op de meest veel gestelde vragen.

 • Rookmelders in huis verplicht vanaf 1 juli 2022

  05 juli 2022

  Denkt u dat u ’s nachts wakker wordt van de rook die vrijkomt bij een brand? Dat is begrijpelijk, want overdag kunt u rook ruiken. Maar ‘s nachts niet! In uw slaap ruikt u namelijk minder goed. Hierdoor wordt u niet wakker van rook. Waar u wél wakker van wordt, is het geluid van een rookmelder. Een rookmelder slaat alarm als er brand is, zodat u op tijd en veilig kunt vluchten.

 • Informateur Van Overbeeke adviseert college Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA

  01 juli 2022

  Informateur Hans van Overbeeke adviseert de gemeenteraad van Putten om te komen tot een college van burgemeester en wethouders met wethouders van Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA. Volgens Van Overbeeke is de uitkomst van de gesprekken zoals hij die de afgelopen weken voerde duidelijk en eenduidig. “Er is tussen deze vier partijen geen sprake van reserves jegens elkaar en zijn zij bereid en in staat de coalitie te vormen”, aldus de informateur in zijn rapport van bevindingen.

 • Nieuwsbrief Windpark Horst en Telgt in Ermelo en Putten

  27 juni 2022

  Wilt u op de hoogte blijven van Windpark Horst en Telgt in Ermelo en Putten? Provincie Gelderland houdt u graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom het windpark. Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 • Echtpaar Smit-Van der Graaf 60 jaar getrouwd

  27 juni 2022

  Jan Willem Hendrik Eppe Smit en Hendrika van der Graaf waren op dinsdag 21 juni 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lambooij bezocht het echtpaar en feliciteerde hen met hun diamanten bruiloft.

 • Putten krijgt een Slimme Bandenpomp

  27 juni 2022

  Automobilisten, motor- en scooterrijders kunnen vanaf deze week gebruik maken van de Slimme Bandenpomp. Zij kunnen de banden van hun voertuig 24 uur per dag, gratis op spanning brengen. De bandenpomp staat op de parkeerplaats achter het gemeentehuis (aan de Brinkstraat). Op donderdag 30 juni om 11.00 uur neemt wethouder Koekkoek (Mobiliteit) de bandenpomp officieel in gebruik.

 • Hans van Overbeeke aangesteld als informateur

  22 juni 2022

  De fractievoorzitters van de zes politieke partijen in de gemeenteraad hebben Hans van Overbeeke, voormalig burgemeester van de gemeente Hellendoorn, aangesteld als informateur. In gezamenlijkheid besloten zij een informateur van buitenaf in te schakelen om vervolg te geven aan het formatieproces.

 • Een vluchtsleutel, heeft u hem al opgehangen?

  20 juni 2022

  U gaat de deur uit, maar kunt uw sleutels nergens vinden. Herkent u dat ook? Wij zijn gemiddeld 10 minuten per dag bezig met het zoeken naar spullen die we ergens hebben laten slingeren. Maar als er brand uitbreekt heeft u geen tijd te verliezen. Sterker nog, u hebt maar 3 minuten om veilig te vluchten bij brand en iedereen in veiligheid te brengen. Op zoek gaan naar sleutels om de deur te openen kost veel kostbare tijd.  

 • Ondernemersbijeenkomst toekomstig bedrijventerrein Henslare op maandagavond 4 juli

  20 juni 2022

  Op maandag 4 juli organiseren wij een inloopbijeenkomst voor geïnteresseerde ondernemers over de inrichting van het toekomstige bedrijventerrein Henslare. De bijeenkomst vindt plaats tussen 17.00 en 20.00 uur in Zalen- & Congrescentrum De Aker, Fontanusplein 2. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 • Informatiebijeenkomst over het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

  20 juni 2022

  Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid is in aantocht. Dit beleid biedt kansen en mogelijkheden voor u om bij te dragen aan de verduurzaming van de land- en tuinbouw, de natuur en het milieu. Tegelijkertijd kunnen de veranderingen in vergroeningsvoorwaarden en de komst van de eco-regeling gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering.

 • Inspraak windpark Horst en Telgt

  15 juni 2022

  Van 19 mei tot en met 29 juni 2022 liggen de concept onderzoeksagenda voor het milieuonderzoek (Notitie Reikwijdte en Detailniveau; NRD) en het participatieplan voor windpark Horst en Telgt ter inzage.

 • Themapagina's in De Puttenaer 'Putten helpt Oekraïense vluchtelingen'

  08 juni 2022

  Putten, woensdag 8 juni 2022 | De oorlog in Oekraïne heeft gevolgen voor Nederlandse gemeenten. De gemeenten zijn namelijk verantwoordelijk voor de organisatie van de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dit heeft de rijksoverheid bepaald. Gemeenten moeten zorgen voor opvang, registratie in de Basisregistratie Personen, leefgeld, onderwijs en zorg. In de artikelen op de themapagina’s in De Puttenaer vertellen wij u hier meer over.

 • Haal uw informatie en prik lokaal: vaccineren 20 en 21 juni

  07 juni 2022

  GGD Noord- en Oost-Gelderland is maandag 20 en dinsdag 21 juni aanwezig bij het gemeentehuis in Putten voor iedereen die zich wil laten vaccineren of om vrijblijvend vragen te stellen over het coronavirus en de coronavaccinatie.

 • Inloopspreekuur voor vragen over het openbaar vervoer

  02 juni 2022

  Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Putten op maandag 13 juni. OV-ambassadeurs beantwoorden in de bibliotheek in Putten van 14.00 tot 15.30 uur vragen over reizen met bus en trein.

 • Op zoek naar huishoudelijke ondersteuning in de zomerperiode

  31 mei 2022

  In de afgelopen jaren hebben steeds meer inwoners huishoudelijke ondersteuning gekregen. In de zomerperiode is er een groot tekort aan personeel voor hulp bij het huishouden. Dit betekent dat het in de zomerperiode langer kan duren dat inzet of vervanging van huishoudelijke ondersteuning beschikbaar is.

 • Ouderavond over de online wereld van een puber

  03 juni 2022

  Heeft een puber thuis die soms niet achter een beeldscherm vandaan te krijgen is? Bent u benieuwd wat jongeren online doen? Of heeft u vragen over sexting? Sluit dan aan bij de ouderavond ‘De online wereld van een puber’.

 • Bezoek de 15e Regionale Veteranendag op het Raadhuisplein in Zeewolde

  01 juni 2022

  Op zaterdag 18 juni 2022 is Zeewolde gastgemeente voor de Regionale Veteranendag. Naast een officieel programma voor genodigden organiseert de Stichting Regionale Veteranendag Noord-West Veluwe een evenement op het Raadhuisplein. Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

 • Gaat u op reis? Vraag op tijd een identiteitskaart of paspoort aan

  30 mei 2022

  Als u naar het buitenland gaat, heeft u een geldig reisdocument nodig. Controleer dus uw reisdocument(en) op geldigheid. Is uw document verlopen of verloopt deze binnenkort? Vraag dan een nieuw document aan bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig, u kunt gewoon bij ons binnenlopen.

 • NL-Alert: iedereen direct informatie bij een noodsituatie

  31 mei 2022

  Ruim 6 op de 10 Nederlanders van 16 jaar en ouder hebben weleens een NL-Alert ontvangen. Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt en informeert u bij acute noodsituaties. Het is vanzelfsprekend dat u doet wat er staat als u een NL-Alert ontvangt. Maar het kan zijn dat iemand het NL-Alert nog niet heeft gezien. Krijgt u een NL-Alert waarin staat dat u vanwege een rookwolk met giftige stoffen binnen moet blijven en de ramen moet sluiten? En ziet u tegelijkertijd dat de buurvrouw net haar hond gaat uitlaten? Dan kunt u ervan uitgaan dat zij het NL-Alert niet heeft gelezen. Waarschuw haar dan. Zo heeft iedereen direct informatie bij een noodsituatie.

 • Gewijzigde openingstijden 14 juni

  30 mei 2022

  Op dinsdag 14 juni is het gemeentehuis om 15.00 uur gesloten in verband met een personeelsfeest.

 • 7 dagen alleen maar water drinken

  23 mei 2022

  Van vrijdag 10 juni 17.00 uur tot en met vrijdag 17 juni 16.59 uur is de #7Dagenwaterchallenge. Voor het vierde jaar op rij staat deze week in het teken van 7 dagen lang alleen water en thee zonder suiker drinken.

 • Recreatiezoneringsplan Veluwe vastgesteld

  23 mei 2022

  Gedeputeerde Staten heeft het Recreatiezoneringsplan Veluwe vastgesteld. Tot en met 31 maart 2022 kon iedereen een zienswijze indienen over het ontwerp Recreatiezoneringsplan. Daarvan maakte 116 mensen en organisaties gebruik. Ruim 40 zienswijzen hebben geleid tot aanpassing van het plan.

 • Bewonersbijeenkomst inbraakpreventie op 16 juni

  25 mei 2022

  Hoe voorkomt u dat er thuis wordt ingebroken? Op donderdag 16 juni krijgt u hier antwoord op tijdens de bewonersbijeenkomst over inbraakpreventie. De informatiebijeenkomst is op donderdag 16 juni van 19.30 uur tot 21.00 uur. U bent welkom vanaf 19.15 in het gemeentehuis in Putten.

 • Doe ook mee met de Week Zonder Afval

  23 mei 2022

  Jaarlijks gooien we per persoon ongeveer 490 kilo afval weg. Ook al leveren we daarvan een groot deel gescheiden in zodat het gerecycled wordt, het is nog veel beter om de berg afval te verkleinen. Met een paar simpele tips heeft u met gemak een legere vuilniszak. Koop bijvoorbeeld vaker tweedehands, neem uw eigen waterflesje mee onderweg en deel en leen spullen. In de landelijke Week Zonder Afval, van maandag 30 mei tot en met zondag 5 juni, proberen we samen deze tips uit om zo minder weg te gooien.

 • WerkgeversServicepunt Noordwest Veluwe van start

  23 mei 2022

  Op vrijdag 29 april is het WerkgeversServicepunt Noordwest Veluwe officieel van start gegaan. Het WerkgeversServicepunt (Noordwest Veluwe) helpt werkgevers bij hun vragen over personeel in deze sterk veranderende arbeidsmarkt. Het gaat om werkgevers in de gemeenten Ermelo, Zeewolde, Harderwijk en Putten.

 • Onderzoek over daginvulling voor mensen met dementie

  30 mei 2022

  Bijna iedereen kent iemand met dementie. Het is volksziekte nummer 1 in Nederland. Mantelzorgers dragen dan ook veel zorgen voor iemand met dementie. Het belang van dagactiviteiten voor mensen met dementie is groot. Sociale activiteiten zijn belangrijk voor mensen met dementie. Voor structuur in hun dagelijks leven en voor hun gezondheid.

 • Heeft u de aanslag gemeentelijke belastingen 2022 al betaald?

  16 mei 2022

  Eind februari heeft de gemeente Putten de aanslag gemeentelijke belastingen 2022 verstuurd. Het aanslagbiljet kreeg u per post of verscheen in uw Berichtenbox van MijnOverheid. Heeft u niet gekozen voor een automatische incasso? Vergeet dan niet om de aanslag vóór dinsdag 31 mei 2022 te betalen.

 • Aangepaste dienstverlening en openingstijden door Pinksteren

  30 mei 2022

  Door Pinksteren zijn er veranderingen in onze dienstverlening.

 • Haal uw informatie en prik lokaal: vaccineren 19, 20 en 21 mei

  13 mei 2022

  GGD Noord- en Oost-Gelderland is van donderdag 19 mei tot en met zaterdag 21 mei aanwezig bij de Gereformeerde kerk in Putten voor iedereen die zich wil laten vaccineren of om vrijblijvend vragen te stellen over het coronavirus en de coronavaccinatie.

 • Start ruimtelijke procedure verplaatsing Aldi

  12 mei 2022

  Vanaf vandaag liggen het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning voor de verplaatsing van de Aldi supermarkt ter inzage. Daarmee geeft het college het startsein voor de ruimtelijke procedure die moet leiden tot het verplaatsen van de Aldi van de huidige locatie aan de Bilderdijkstraat naar de Enghuisweg.

 • Nieuw online Puttens platform: Putten Connect

  10 mei 2022

  Het verbinden van inwoners en organisaties vinden wij in de gemeente Putten belangrijk. Om deze verbinding te vergroten, is er een nieuw online Puttens platform: Putten Connect. Op dit platform zijn alle organisaties uit Putten, met hun contactgegevens, te vinden. Op deze manier kunt u snel zien welke organisaties er actief zijn, wat ze doen en waar ze te vinden zijn.

 • Vaccineren tegen MenACWY op 1 juni

  09 mei 2022

  Jongeren geboren in 2008 ontvangen dit voorjaar een uitnodiging van het RIVM voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Meningokokkenziekte is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Van deze bacterie bestaan meerdere typen. De typen A, B, C, W en Y zijn de bekendste. De bacterie bevindt zich meestal in de neus-keelholte zonder dat je er ziek van wordt. Je kan wel een ander besmetten. De bacterie wordt via de lucht, door hoesten en niezen, of door zoenen van mens op mens overgedragen.

 • Altijd op de hoogte van nieuws en informatie van de gemeente

  09 mei 2022

  De gemeente Putten deelt dagelijks nieuws en informatie met inwoners, ondernemers en (vrijwilligers)organisaties. U kunt deze informatie tot u nemen op de manier die bij u past. In dit artikel leest u welke communicatiemiddelen wij waarvoor inzetten.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  09 mei 2022

  Een koninklijke onderscheiding (ook wel lintje genoemd) is in Nederland een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving.

 • Windpark Horst en Telgt: inloopbijeenkomst voor bewoners

  09 mei 2022

  Op dinsdag 17 mei is er voor omwonenden en andere belanghebbenden een inloopbijeenkomst over de plannen van windpark Horst en Telgt. Deze bijeenkomst is ook digitaal bij te wonen op woensdag 18 mei. Provincie Gelderland organiseert de bijeenkomsten samen met de gemeenten Ermelo en Putten. Ook de initiatiefnemers van het windpark zijn aanwezig.

 • Heeft u het beste idee om eenzame ouderen te helpen in Putten?

  03 mei 2022

  De beste ideeën komen vaak uit de samenleving zelf. De gemeente Putten is op zoek naar het beste idee om eenzaamheid onder ouderen kleiner te maken. U kunt hierbij helpen!

 • Gooi geen vochtige toiletdoekjes in het toilet

  02 mei 2022

  De gemeente vraagt u om geen vochtige toiletdoekjes in het toilet te gooien. Dit kan verstoppingen veroorzaken in het riool en zelfs de pompen van de rioolgemalen kunnen hierdoor vastlopen. U kunt meehelpen dit te voorkomen door vochtige toiletdoekjes bij het restafval te gooien. Helpt u mee?

 • Lever uw oude koelkast of vriezer in

  02 mei 2022

  In Nederland staan ongeveer 3 miljoen oudere koelkasten en vriezers in huis die veel energie gebruiken en vervuilend zijn. We willen daarom werk maken van het inzamelen en opnieuw gebruiken van koel- en vriesapparaten.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  02 mei 2022

  De gemeente Putten zet ook dit jaar in op de bestrijding en beheersing van de eikenprocessierups.

 • Nationale Tuin & Klimaat Route

  02 mei 2022

  De Nationale Tuin & Klimaat Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in het klimaatvriendelijk maken van de tuin, het balkon of een openbare plek. Wilt u aan de slag gaan met regenwateropvang, diervriendelijke planten of een koele tuin creëren? Op de website kunt u terecht voor inspirerende voorbeelden van tuin- en balkoneigenaren of buurtgroepen. U kunt hier ideeën opdoen maar ook vragen stellen aan buurtgenoten.

 • Inloopspreekuur voor vragen over het openbaar vervoer

  02 mei 2022

  Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Putten op maandag 9 mei. OV-ambassadeurs beantwoorden in de bibliotheek in Putten van 14.00 tot 15.30 uur vragen over reizen met bus en trein.

 • Let op voor babbeltrucs

  25 april 2022

  Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen bij u aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op verschillende manieren elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd. Ook proberen oplichters mensen aan de deur te laten pinnen. Als ze de pincode af kunnen kijken en u vervolgens van uw pas kunnen beroven, halen ze zoveel mogelijk geld van uw rekening.

 • Wat vindt u van afvalscheiding?

  25 april 2022

  Inwoners van de gemeente Putten zijn in de afgelopen jaren steeds beter hun afval gaan scheiden. Hierdoor worden grondstoffen als plastic, glas en papier opnieuw gebruikt. Maar het kan nóg beter. Daarom horen we graag uw mening over afvalscheiding.

 • Fotograferen van woningen

  26 april 2022

  De gemeente stelt elk jaar de WOZ-waarde vast. De WOZ-waarde is de basis voor de aanslag onroerendezaakbelastingen (OZB). Ook de Belastingdienst en het Waterschap gebruiken de WOZ-waarde voor hun heffingen. De gemeente is verantwoordelijk voor de waardebepaling van alle onroerende zaken. Dit staat in de Wet WOZ (Waardering Onroerende Zaken). Denk aan woningen, winkels, boerderijen en andere gebouwen.

 • Koninklijke onderscheiding voor drie inwoners van Putten

  26 april 2022

  Ter gelegenheid van Koningsdag 2022 kregen drie inwoners van de gemeente Putten een Koninklijke onderscheiding. Eén van hen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, twee van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Nationale Herdenking bij monument aan de Engweg

  25 april 2022

  Op woensdag 4 mei 2022 vindt de Nationale Herdenking in Putten plaats bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg/Molenstraat.

 • Tips bij hulpvraagfraude

  14 april 2022

  Bij hulpvraagfraude doet een oplichter zich voor als een bekende via bijvoorbeeld WhatsApp. Bijvoorbeeld als uw (klein)zoon of (klein)dochter, maar regelmatig ook als vriend of vriendin. Er wordt gevraagd om hem of haar snel te helpen door geld over te maken of te klikken op een betaalverzoek.

 • Investeer in jongeren, investeer in uw eigen organisatie

  26 april 2022

  Putten kent al vanaf 2011 de maatschappelijke stage. Bij de maatschappelijke stage gaan jongeren van de Noord Veluwe op zoek naar een vrijwilligersplek voor 30 uur per leerling. Voor Putten en Ermelo gaat dit samen om ongeveer 600 leerlingen. Om al deze leerlingen een plek te kunnen geven, hebben we uw hulp hard nodig.

 • Ontwikkeling Waterweg en Zuiderzeestraatweg

  11 april 2022

  Veiligere wegen en kruispunten, verbeterde kwaliteit van de weg en ontmoediging van doorgaand (sluip)verkeer. Dat is het doel van de vernieuwing van de Waterweg en Zuiderzeestraatweg.

 • Stijgende energierekening deels gecompenseerd

  12 april 2022

  Sinds afgelopen zomer zijn de energieprijzen flink gestegen. Vooral voor mensen met een laag inkomen levert dit problemen op. Het kan voor u daarom moeilijk zijn om uw energierekening te betalen. Om hierbij te helpen, is er de energietoeslag van éénmalig € 800,00. Als u in aanmerking komt, kunt u eenmalig per huishouden de energietoeslag aanvragen.

 • De Koningsspelen komen er weer aan!

  12 april 2022

  Op vrijdag 22 april van 09.30 tot 12.00 uur vinden de Koningsspelen plaats. Dit is de tiende Koningsspelen in Putten. Veel partijen zetten zich in om deze sportdag voor maar liefst 1.100 kinderen te organiseren. Het thema dit jaar is ‘Voel je fit’. Dit thema sluit mooi aan. We kunnen na het coronavirus weer een compleet programma voor alle kinderen aanbieden!

 • Let op bij spoofing

  11 april 2022

  Bij spoofing wordt er een trucje gebruikt om een andere identiteit aan te nemen. Spoofing betekent letterlijk ‘nabootsen’. De oplichter kan zich telefonisch voordoen als iemand van uw bank. Het telefoonnummer manipuleert de oplichter, waardoor ook daadwerkelijk het telefoonnummer van de bank op uw telefoon verschijnt. De oplichter zegt dat er wat mis is met uw betaalrekening of bankaccount en vraagt uw om geld over te maken naar een zogenaamde kluisrekening of veilige rekening. Ook kan de oplichter vragen om privé- of inloggegevens.

 • Geen wachttijden voor paspoorten en identiteitsbewijzen in Putten

  07 april 2022

  In het landelijke nieuws stond dat de wachttijden voor het aanvragen van paspoorten en rijbewijzen kan oplopen tot maanden. Dit is in de gemeente Putten niet het geval. Inwoners in de gemeente Putten hebben geen last van deze wachttijden.

 • Compostdag gaat niet door

  18 maart 2022

  Door externe omstandigheden gaat de compostdag van zaterdag 26 maart niet door.

 • Gemeente Putten stelt Coördinatiepunt Huisvesting Oekraïners in

  22 maart 2022

  De gemeente Putten stelt sinds vrijdag 4 maart een Coördinatiepunt Huisvesting Oekraïners in. Dit om de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Putten zo goed mogelijk te kunnen coördineren en organiseren.

 • Vogelgriep vastgesteld op pluimveebedrijf in Putten

  16 februari 2022

  In de gemeente Putten is op een leghennenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 77.000 kippen op het pluimveebedrijf geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De gemeente Putten is vanmorgen op de hoogte gesteld van de besmetting. Namens de gemeente heeft locoburgemeester Roelof Koekkoek inmiddels contact gehad met de eigenaar van het bedrijf. “Het behoeft geen nader betoog dat hij zeer aangeslagen is. Daarnaast heeft dit natuurlijk een grote impact op de omliggende bedrijven. Dit raakt velen in Putten”.