Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Putten. Abonneer u op onze RSS-feed of abonneer u op onze wekelijkse e-mailnieuwsbrief. Onze nieuwsberichten blijven drie maanden online op onze website.

 • Echtpaar Kruse 60 jaar getrouwd

  28 november 2022

  Gradus Coenraad Kruse en Klaaske Brilman waren op 19 november 60 jaar getrouwd. Burgemeester H.A. Lambooij bezocht het echtpaar en feliciteerde hen met hun diamanten bruiloft.

 • Puttense inburgeraars tekenen participatieverklaring

  28 november 2022

  Op dinsdag 22 november hebben 18 inburgeraars uit de gemeente Putten met succes het traject voor de participatieverklaring afgelegd. Zij ontvingen uit handen van wethouder Jim van den Hoorn de participatieverklaring. Dit is een officieel document waarin de inburgeraar aangeeft de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving te respecteren.

 • Doe de verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland

  28 november 2022

  Veilig Verkeer Nederland heeft een verkeersquiz speciaal voor inwoners van de gemeente Putten gemaakt. Kent u de regels bij bekende verkeerssituaties in Putten?

 • Krijg direct informatie bij een noodsituatie

  28 november 2022

  NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Want om NL-Alert te ontvangen moet uw mobiel aanstaan. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. En weet u dus niet van een noodsituatie in uw buurt.

 • Bescherm pluimvee tegen de vogelgriep

  28 november 2022

  In Nederland komt de vogelgriep voor. Vogelgriep is een ziekte die gevaarlijk is voor veel verschillende vogelsoorten. De ophokplicht is nodig om verdere verspreiding van de vogelgriep te voorkomen. Loop niet zomaar naar binnen bij een pluimveehouder, maar meldt u eerst bij de eigenaar.

 • Blauwe afvalzakken te koop vanaf 1 december

  22 november 2022

  Vanaf donderdag 1 december zijn er weer blauwe restafvalzakken te koop bij de gemeentelijke verkooppunten. De afgelopen periode heeft u gemeentelijke transparante zakken gebruikt voor uw restafval. Deze kunt u tot 1 juli 2023 blijven gebruiken en aanbieden bij de inzameling van het restafval. Als u nog onaangebroken rollen transparante gemeentelijke afvalzakken heeft, mag u deze omruilen voor een rol blauwe restafvalzakken.

 • Zaag op 10 december uw eigen kerstboom op de Krachtighuizerheide

  21 november 2022

  Kom op zaterdag 10 december tussen 09.00 en 15.00 uur uw eigen kerstboom zagen. Op de heide groeien veel grove dennen. Het is daarom belangrijk om deze dennen te verwijderen. De grove den verdringt met zijn groei de struikheide. Hierdoor is er steeds minder heide te vinden. De heide heeft meer ruimte om te groeien als er minder dennen zijn.

 • Ondernemers en gemeente slaan handen ineen om energiearmoede aan te pakken

  24 november 2022

  Ondernemersvereniging Winkelcentrum Putten, Bedrijvenkring Putten, Joop Putten en Gemeente Putten ondernemen actie om energiearmoede aan te pakken. Eerste actie is dat werknemers tot donderdag 1 december een energiemonitor kunnen aanvragen bij hun werkgever. Daarmee kunnen ze hun energieverbruik thuis meten. Voorwaarde is dat de werkgever aangesloten is bij een van de bedrijvenkringen in Putten.

 • “Veel kinderen wachten op een warme plek”

  14 november 2022

  Begin deze maand vond de Week van de Pleegzorg plaats. Wethouder Jim van den Hoorn nam plaats aan de ontbijttafel van één van de vierentwintig pleeggezinnen in Putten. Hij sprak met de familie Van Rozendaal over het belang van pleegzorg en wat er zoal bij komt kijken.

 • Inwoners Gemeente Putten wippen 2.477 tegels

  17 november 2022

  In de afgelopen 7 maanden hebben meer dan 2,8 miljoen tegels ruimte gemaakt voor groen. Dit is een nieuw record voor het NK Tegelwippen. Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ zetten inwoners zich in voor een fijnere leefomgeving en een meer klimaatbestendige toekomst. Maar liefst 135 gemeenten streden mee. Gemeente Putten was daar een van.

 • Gemeente Putten en Servicepunt Vrijwillige Inzet bedanken vrijwilligers

  14 november 2022

  De gemeente Putten en Servicepunt Vrijwillige Inzet bedanken op de Dag van de Vrijwilliger graag alle vrijwilligers uit Putten. Zet u zich in als vrijwilliger voor de gemeente en haar inwoners? Kom dan langs op de weekmarkt op woensdag 7 december. Wij staan hier voor u klaar met koffie en thee en iets lekkers van 09.30 tot 12.00 uur. Ontmoet andere vrijwilligers, medewerkers van het Servicepunt en laat u bedanken.

 • Nieuwe woonwijk De Bosrande een stap dichterbij

  10 november 2022

  Op donderdag 10 november 2022 ondertekenden de gemeente Putten en Bosrande Putten B.V. (een samenwerking tussen Wilma Wonen, LATEI en Schoonderbeek BV) een intentieovereenkomst. Hierin staan afspraken om te komen tot een stedenbouwkundig plan voor de toekomstige woonwijk De Bosrande aan de Voorthuizerstraat in Putten. De ondertekening van de intentieverklaring is een belangrijke stap voorwaarts in de plannen voor deze nieuwbouwlocatie.

 • De Puttense Vrijwilligersprijs van 2022

  21 november 2022

  De Puttense Vrijwilligersprijs van het jaar 2022 is de gemeentelijke waarderingsprijs voor vrijwillige inzet in de gemeente Putten. Kansmakers zijn vrijwilligers en organisaties die zich inzetten voor Puttense initiatieven en organisaties. Door de inzet van vrijwilligers kunnen organisaties bestaan en zich verder ontwikkelen.

 • Sprengenbeek nabij Groevenbeek in ere hersteld

  07 november 2022

  In de afgelopen weken is de sprengenbeek nabij Groevenbeek schoongemaakt. In opdracht van de gemeente Putten is hierbij een flinke hoeveelheid bladmateriaal en slib verwijderd. Hierdoor is het water in de beek weer zichtbaar en komt de cultuur-historische waarde van de beek weer tot zijn recht.

 • 60 jaar of ouder en nog geen herhaalprik tegen corona gehaald?

  08 november 2022

  Bescherm uzelf beter met de herhaalprik tegen corona. Corona is niet weg. Het is moeilijk te voorspellen hoe het virus zich zal ontwikkelen. De herhaalprik brengt uw bescherming weer op peil. Deze neemt bij een hogere leeftijd na verloop van tijd af. Daarom zijn 60-plussers met een herhaalprik weer beter beschermd tegen ziek worden door corona.

 • Klaas Frisohof krijgt nieuwe speelplek

  31 oktober 2022

  Afgelopen zomer konden inwoners die in de buurt wonen van de Klaas Frisohof stemmen op 2 ontwerpen voor een nieuwe speelplek. Twee derde van de omwonenden stemde op hetzelfde ontwerp. Daarbij gaven zij waardevolle tips en suggesties ter verbetering, welke zijn meegenomen in het definitieve ontwerp. De nieuwe speelplek krijgt onder andere een klimelement, schommel en veerelement. Zonder tegenslagen hopen we de speeltuin in de eerste maanden van 2023 te plaatsen.

 • Zandwegen en onderhoud, hoe zit dat?

  31 oktober 2022

  De gemeente Putten kent zo'n 70 kilometer zandweg. Het zijn prachtige wegen met een landschappelijke waarde, maar ze zijn ook kwetsbaar. Daarom is passend onderhoud belangrijk.

 • Foto’s van woningen voor waardebepaling

  24 oktober 2022

  De gemeente stelt elk jaar de WOZ-waarde van onroerend goed vast. De WOZ-waarde is de basis voor de aanslag onroerendezaakbelastingen (OZB). Ook de Belastingdienst en het Waterschap gebruiken de WOZ-waarde voor hun heffingen. De gemeente is verantwoordelijk voor de waardebepaling van alle onroerende zaken. Dit staat in de Wet WOZ (Waardering Onroerende Zaken). Denk aan woningen, winkels, boerderijen en andere gebouwen.

 • Bent u tevreden met de zorg die u krijgt?

  25 oktober 2022

  De gemeente Putten biedt ondersteuning aan haar inwoners. Sommige inwoners maken gebruik van een Wmo voorziening of van Jeugdhulp. Op dit moment voert onderzoeksbureau ZorgfocuZ voor ons een onderzoek uit. Op deze manier kunnen wij zien of u tevreden bent over de ondersteuning.

 • Gesprekken gemeente en agrariërs constructief

  18 oktober 2022

  Burgemeester Lambooij, wethouder ’t Jong en een vertegenwoordiging van Puttense agrariërs spraken maandag 17 oktober 2022 opnieuw met elkaar over de gevolgen van de landelijke stikstofplannen voor de Puttense gemeenschap. Uitkomst van het gesprek is dat het gemeentebestuur de belangen van de boeren onverminderd blijft behartigen, dat de periodieke gesprekken voortgezet worden en dat de boeren de omgekeerde vlaggen binnen de bebouwde kom eind deze week weghalen.

 • Start met energiebesparing

  18 oktober 2022

  Veluwe Duurzaam ondersteunt namens de gemeente Putten inwoners bij vragen over duurzaamheid en energiebesparing. Bertus Cornelissen, wethouder Duurzaamheid, was op de Ossenmarkt en sprak bij de tent van Veluwe Duurzaam met tientallen inwoners over de hoge energieprijzen. De wethouder en de medewerkers van Veluwe Duurzaam deelden meer dan 1.200 energiemeters en energieklokken uit. Deze meters kunnen een eerste stap zijn om uit te zoeken welke apparaten veel energie verbruiken en waarop te besparen valt.

 • Drie straatnaamborden ‘vergeten vrouwen’ onthuld

  17 oktober 2022

  Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober heeft wethouder Sander van Nieuwenhuizen 3 nieuwe straatnaamborden onthuld: Gerritje van Beekstraat, Jansje Rozendaalstraat en de Rie Staalstraat. Deze straten zijn vernoemd naar vrouwen die van grote betekenis zijn geweest voor de Puttense samenleving en daarbuiten. De straatnamen zijn in lijn met de in november 2018 aangenomen raadsmotie ‘Ere wie ere toekomt – vergeten vrouwen’. De 3 korte ceremonies vonden plaats in aanwezigheid van familieleden en nabestaanden, buurtbewoners en (voormalig) leden van de straatnamencommissie.

 • Vernieuwde Waterweg en Zuiderzeestraatweg officieel geopend en weer open voor verkeer

  14 oktober 2022

  Vrijdagochtend 14 oktober 2022 vond de officiële opening plaats van de grootschalige reconstructie van de Waterweg en Zuiderzeestraatweg. Verkeerswethouder Sander van Nieuwenhuizen verrichtte de openingshandeling nabij het kruispunt Zuiderzeestraatweg, Vanenburgerallee en Kuiterweg. ’s Middags werd de weg vrijgegeven voor verkeer.

 • Afghaanse evacués tijdelijk opgevangen in Postillion Hotel Amersfoort-Veluwemeer

  16 november 2022

  De gemeente Putten heeft ingestemd met de tijdelijke opvang van ongeveer 60 Afghaanse evacués in het Postillion Hotel bij Strand Nulde. Dit op verzoek van het COA. De groep is afgelopen zondag aangekomen en verblijft hier tot 1 januari 2023.

 • Ontvang korting op energiebesparende maatregelen

  25 oktober 2022

  Tot en met 3 december 2022 kunt u korting krijgen als u een product bij een bouwmarkt in de regio Noord-Veluwe koopt. U kunt uw bon uploaden tot en met 17 december 2022 (zolang er budget beschikbaar is).

 • Een vluchtplan kan uw leven redden

  10 oktober 2022

  Bij brand heeft u 3 minuten om uw huis veilig te verlaten. Het is dus van levensbelang dat u weet hoe u snel en veilig uw huis uit kunt komen. Heeft u al nagedacht over hoe uw vluchtplan eruitziet?

 • Statement Gemeente Putten met betrekking tot omgekeerde vlaggen

  10 oktober 2022

  In de gemeente Putten hangen sinds afgelopen zaterdag 8 oktober 2022 opnieuw veel omgekeerde Nederlandse vlaggen. Hieronder leest u het statement van de gemeente Putten.

 • Burgemeester H.A. Lambooij ontbijt samen met leerlingen van De Gabriëlschool

  10 oktober 2022

  Een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Om een gezond ontbijt te benadrukken ontbeet burgemeester H.A. Lambooij op woensdag 5 oktober samen met leerlingen van De Gabriëlschool.

 • Scholen Noord-Veluwe verzamelen 19.430 elektronische apparaten

  03 oktober 2022

  Afgelopen 4 weken hebben leerlingen van 10 basisscholen van de Noord-Veluwe een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld tijdens de E-waste Race Noord-Veluwe. In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners maar liefst 19.430 oude elektronische apparaten in. Door de grote inzamelstrijd belanden de verzamelde apparaten niet in de verbrandingsoven. De apparaten worden gerecycled. Basisschool IKC Prinses Beatrix uit Hulshorst is met 5.562 ingezamelde apparaten de winnaar van de E-waste Race. In de gemeente Putten deden basisschool PCB Hoef en basisschool OBS De Korenbloem mee.

 • Noord-Veluwse gemeenten versterken cultuur- en erfgoed in de regio

  03 oktober 2022

  De gemeenten Elburg, Ermelo, Epe, Hattem, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten gaan intensiever samenwerken op het gebied van cultuur en erfgoed. Op donderdag 22 september ondertekenden deze 9 gemeenten de Regiovisie 2022-2024 en het Cultuur- en Erfgoedpact 2022-2024. Hierin staan afspraken over de regionale activiteiten rondom cultuur en erfgoed. De provincie Gelderland stelt hiervoor 3 jaar lang subsidie beschikbaar.

 • Week van de ontmoeting: 29 september tot 6 oktober

  26 september 2022

  Sociale contacten zijn belangrijk voor mensen. Door allerlei omstandigheden kunnen sociale contacten wegvallen en kunnen mensen zich eenzaam gaan voelen. Het kan dan helpen om aan te sluiten bij een groep of activiteit. In de week van de ontmoeting besteden we aandacht aan het belang van ontmoeting en aan de mogelijkheden die daarvoor in Putten bestaan.

 • Onderhoudswerkzaamheden aan kerktoren zijn klaar

  26 september 2022

  We hebben deze zomer de buitenzijde van de kerktoren aan het Kerkplein opgeknapt. De pijnappel (bol), kruis en haan boven op de torenspits zijn gerestaureerd. Ook hebben we de cijferringen van het uurwerk aan vier zijden van de toren gerestaureerd. Deze onderdelen hebben nu een weersbestendige laag.

 • Start werkzaamheden Groene Kruispunt Nuldernauw op 3 oktober

  25 oktober 2022

  Op maandag 3 oktober start namens de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren de aanleg van het natuurinrichtingsproject ‘Groene Kruispunt Nuldernauw’. Dit is in het gebied tussen Strand Horst (Ermelo) en Strand Nulde (Putten) en tussen de A28 en de dijk van Flevoland.

 • Afvalinzameling en Afvalbrengstation: wijziging dienstverlening vanaf maandag 3 oktober

  21 september 2022

  Het winterseizoen komt er weer aan. Dit betekent dat de dienstverlening voor de afvalinzameling en het afvalbrengstation wijzigt vanaf maandag 3 oktober. De wijzigingen gelden tot de zomertijd in 2023.

 • Inwoners Putten scoren goed op afvalscheiding

  21 september 2022

  De gemeente Putten doet het goed op het gebied van afvalscheiding. Per inwoner is het restafval 84 kilo per inwoner. Dit is laag in vergelijking met andere gemeenten. Van de 84 kilo is 69 kilo restafval en 15 kilo grof afval.

 • Laat uw duurzame huis zien op 29 oktober en 5 november

  21 september 2022

  Veel mensen willen energie en gas besparen, maar vinden het lastig om een concreet plan te maken voor hun eigen huis. Gemeente Putten is op zoek naar inwoners met een energiezuinig huis die hun ervaringen willen delen met anderen via de Nationale Duurzame Huizen Route. Heeft u slimme duurzame stappen gezet zoals dakisolatie, radiatorfolie of een warmtepomp? Help anderen op weg door uw woning aan te melden als voorbeeld. U kunt uw verhaal online delen of ook uw huis openstellen voor bezoekers op zaterdag 29 oktober en 5 november.

 • Echtpaar Van den Broek en mevrouw Van de Wekken 50 jaar buren

  21 september 2022

  Het echtpaar Van den Broek en mevrouw Van den Wekken en haar partner Frans ontvingen op donderdag 15 september 2022 bezoek van burgemeester H.A. Lambooij. Zij wonen dit jaar 50 jaar naast elkaar aan de Van Lennepstraat. Een mooie gelegenheid om de buren te bezoeken vlak voor de Nationale Burendag op 24 september.

 • Gemeente Putten gaat geregeld om tafel met lokale agrariërs

  16 september 2022

  De gemeente Putten gaat de komende periode op gezette tijden om tafel met een delegatie van agrariërs uit de gemeente. Dit in de vorm van een rondetafelgesprek. Directe aanleiding is de stikstofdiscussie. Maar ook andere problemen die spelen in het buitengebied kunnen ter tafel worden gebracht. De bijeenkomsten worden steeds ruim van te voren aangekondigd. Deelname geschiedt op basis van aanmelding.

 • Bert Koops nam afscheid als wethouder van de gemeente

  12 september 2022

  Afgelopen vrijdag 9 september was de afscheidsreceptie van Bert Koops. In 2020 werd Koops geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Putten.

 • Erepenning voor Roelof Koekkoek

  12 september 2022

  Roelof Koekkoek ontving op vrijdag 9 september 2022 de erespeld van de gemeente Putten uit handen van burgemeester H.A. Lambooij. Koekkoek ontving het eerbetoon vanwege zijn twaalfjarige wethouderschap bij de gemeente Putten.

 • Burgerinitiatief: pilot gestart in Het Veld naar een deelauto

  05 september 2022

  Zorgeloos en heerlijk rijden in een auto. Dat is iets wat veel inwoners wel willen. Puttenaar Jan van de Ruitenbeek heeft een duurzaam idee bedacht: een deelauto in Putten.

 • Afval aanbieden: hoe zit het ook alweer?

  06 september 2022

  De restafvalzakken en tuinafvalzakken van 50 liter zijn anders van kleur dan u gewend bent. De regels voor het aanbieden van het afval zijn niet gewijzigd.

 • Mantelzorgwaardering 2022 aanvragen

  25 oktober 2022

  De Mantelzorgwaardering is een jaarlijkse blijk van waardering van de gemeente Putten voor mantelzorgers. Is er iemand die onbetaald voor u zorgt? En vindt u dat diegene een compliment verdient? Vraag dan de Mantelzorgwaardering aan ter waarde van € 100,00.

 • Verdeling portefeuilles nieuw college bekend

  02 september 2022

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten heeft de portefeuilles definitief verdeeld. Dat gebeurde deze week tijdens de eerste vergadering van het nieuwe college.

 • Putten heeft een nieuw college

  31 augustus 2022

  De gemeente Putten heeft een nieuw college. Tijdens de raadsvergadering van 29 augustus 2022 werden Sander van Nieuwenhuizen (Gemeentebelangen), Bertus Cornelissen (ChristenUnie), Ewoud ‘t Jong (SGP) en Jim van den Hoorn (CDA) geïnstalleerd als wethouders. In dezelfde bijeenkomst werd het coalitieakkoord 'En nu door!' vastgesteld door de gemeenteraad.

 • Inloopavond groenplan Van Geenstraat op 30 augustus

  30 augustus 2022

  Door de gedeeltelijke reconstructie van de Van Geenstraat op het gedeelte tussen rotonde Halvinkhuizerweg en rotonde Roosendaalseweg wordt de berm tussen de weg en de woningen breder. Er is hier meer ruimte voor groen ontstaan. Verspreid over de rest van het project Van Geenstraat worden ook wat aanpassingen in het groen gedaan. Hiervoor is een groenontwerp gemaakt.

 • Gemeente Putten komt met nieuwe gebiedsvisie voor Brinkstraat en omgeving

  27 juli 2022

  Er komt een nieuwe gebiedsvisie voor de Brinkstraat en omgeving. Daartoe heeft het college burgemeester en wethouders besloten. Bedoeling is om een aantal ontwikkelingen in dit gebied in samenhang met elkaar op te pakken.

 • Overeenstemming over Puttens coalitieakkoord en kandidaat-wethouders

  28 juli 2022

  Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA hebben overeenstemming bereikt over de hoofdlijnen van een coalitieakkoord voor de bestuursperiode 2022-2026 én over de kandidaat-wethouders. Het coalitieakkoord, met als werktitel ‘En nu door!’, wordt de komende periode nader uitgewerkt. De kandidaat-wethouders zijn Sander van Nieuwenhuizen (Gemeentebelangen), Bertus Cornelissen (ChristenUnie), Ewoud 't Jong (SGP) en Jim van den Hoorn (CDA).

 • Onderhoudswerkzaamheden aan kerktoren

  12 juli 2022

  De buitenzijde van de kerktoren aan het Kerkplein wordt opgeknapt. Diverse onderdelen worden op vrijdag 22 juli gedemonteerd, in een werkplaats opgeknapt en vervolgens teruggeplaatst op donderdag 29 september. Hiervoor wordt een hoogwerker op het Kerkplein geplaatst van 52 meter hoog.

 • Bekijk de terugkoppeling van uw inbreng voor het Meerjarenplan Samenleving

  11 juli 2022

  In april nodigden wij u – inwoners en maatschappelijke partners – uit om een vragenlijst in te vullen en deel te nemen aan rondetafelgesprekken. Meer dan 200 mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om mee te denken over ‘Samen leven in Putten’. Hartelijk bedankt voor uw bijdrage! Dit verwerken wij in het Meerjarenplan Samenleving 2023-2026.

 • Controleer uzelf en anderen op tekenbeten

  12 juli 2022

  Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen daarom op tekenbeten nadat u ‘in het groen’ bent geweest. Bent u gebeten door een teek? Dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.

 • Veluwe Duurzaam verlengt twee kortingsacties energiebesparing

  12 juli 2022

  Voor verschillende duurzame maatregelen kunt u korting krijgen tot en met 3 december 2022. Met het verlengen van de ventilatieactie ‘Dat lucht op’ en de ‘Energiebespaaractie’ geven de Noord-Veluwse gemeenten alle inwoners de kans om hun woning te verduurzamen. De kortingsacties lopen zolang het budget er is. Op de website van Veluwe Duurzaam ziet u de huidige stand per gemeente.

 • Veel belangstelling voor ondernemersbijeenkomst Henslare

  11 juli 2022

  Ruim 75 ondernemers uit Putten en directe omgeving lieten zich maandagavond 4 juli in De Aker door de gemeente informeren over de plannen voor het bedrijventerrein Henslare. Zij deelden hun wensen en vragen en spraken met de gemeente over de eerste schetsen van de globale indeling van het toekomstige bedrijventerrein.

 • Natuurbrand, wat kunt u (er tegen) doen?

  11 juli 2022

  Natuurbranden zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Vuur kan zich razendsnel verspreiden. Een brandje in het bos, op de hei of in de duinen kan al snel uit de hand lopen. De kans op een natuurbrand neemt toe bij langere periodes van droog weer. Wat kunt u doen om een natuurbrand te voorkomen? En wat doet u als u ingesloten dreigt te raken door het vuur? U leest het in dit artikel.

 • Herstart formatiebesprekingen Gemeente Putten

  07 juli 2022

  De fracties van Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA onderzoeken vanaf deze week de mogelijkheden om te komen tot een nieuwe coalitie in de gemeente Putten. “De sfeer tijdens deze eerste gesprekken is open, eerlijk en constructief, waarbij de tijd wordt genomen om een coalitieakkoord met een gedegen financiële paragraaf zorgvuldig vorm te geven”, zo geeft Robin Hoogendijk van Gemeentebelangen namens de onderhandelende partijen aan. “Streven is om het concept coalitieakkoord te agenderen voor de raadsvergadering van donderdag 1 september 2022. Dan kunnen de fracties van Wij Putten en VVD hun mening en aanbevelingen geven over het dan voorliggende concept akkoord”.

 • Erespeld voor mevrouw Van de Klok

  04 juli 2022

  Mevrouw M. (Maria) C. (Cornelia) Van de Klok ontving op zaterdag 27 juni 2022 de erespeld van de gemeente Putten uit handen van burgemeester Lambooij. Mevrouw Van de Klok ontvangt het eerbetoon vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet voor de Puttense gemeenschap en voor het Putter Stoomgemaal in het bijzonder.

 • Informateur Van Overbeeke adviseert college Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA

  01 juli 2022

  Informateur Hans van Overbeeke adviseert de gemeenteraad van Putten om te komen tot een college van burgemeester en wethouders met wethouders van Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA. Volgens Van Overbeeke is de uitkomst van de gesprekken zoals hij die de afgelopen weken voerde duidelijk en eenduidig. “Er is tussen deze vier partijen geen sprake van reserves jegens elkaar en zijn zij bereid en in staat de coalitie te vormen”, aldus de informateur in zijn rapport van bevindingen.

 • Inspraak windpark Horst en Telgt

  15 juni 2022

  Van 19 mei tot en met 29 juni 2022 liggen de concept onderzoeksagenda voor het milieuonderzoek (Notitie Reikwijdte en Detailniveau; NRD) en het participatieplan voor windpark Horst en Telgt ter inzage.

 • Themapagina's in De Puttenaer 'Putten helpt Oekraïense vluchtelingen'

  08 juni 2022

  Putten, woensdag 8 juni 2022 | De oorlog in Oekraïne heeft gevolgen voor Nederlandse gemeenten. De gemeenten zijn namelijk verantwoordelijk voor de organisatie van de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dit heeft de rijksoverheid bepaald. Gemeenten moeten zorgen voor opvang, registratie in de Basisregistratie Personen, leefgeld, onderwijs en zorg. In de artikelen op de themapagina’s in De Puttenaer vertellen wij u hier meer over.

 • Geen wachttijden voor paspoorten en identiteitsbewijzen in Putten

  07 april 2022

  In het landelijke nieuws stond dat de wachttijden voor het aanvragen van paspoorten en rijbewijzen kan oplopen tot maanden. Dit is in de gemeente Putten niet het geval. Inwoners in de gemeente Putten hebben geen last van deze wachttijden.

 • Compostdag gaat niet door

  18 maart 2022

  Door externe omstandigheden gaat de compostdag van zaterdag 26 maart niet door.

 • Gemeente Putten stelt Coördinatiepunt Huisvesting Oekraïners in

  22 maart 2022

  De gemeente Putten stelt sinds vrijdag 4 maart een Coördinatiepunt Huisvesting Oekraïners in. Dit om de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Putten zo goed mogelijk te kunnen coördineren en organiseren.

 • Vogelgriep vastgesteld op pluimveebedrijf in Putten

  18 oktober 2022

  In de gemeente Putten is op een leghennenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 77.000 kippen op het pluimveebedrijf geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De gemeente Putten is vanmorgen op de hoogte gesteld van de besmetting. Namens de gemeente heeft locoburgemeester Roelof Koekkoek inmiddels contact gehad met de eigenaar van het bedrijf. “Het behoeft geen nader betoog dat hij zeer aangeslagen is. Daarnaast heeft dit natuurlijk een grote impact op de omliggende bedrijven. Dit raakt velen in Putten”.