April 2019

 • Vier inwoners van Putten ontvangen een Koninklijke onderscheiding

  26 april 2019

  Vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Lambooij een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heren M.J. (Mars) van de Meer, G. (Gerrit) Grevengoed, P.E. (Peter) Brink en mevrouw T. (Titia) Meindertsma-Falkena. Zij ontvingen de onderscheiding voor hun inzet voor de samenleving.

 • Overhandiging sleutels nieuwe sociale huurwoningen Kerkstraat

  26 april 2019

  Donderdag 25 april overhandigde wethouder Nico Gerritsen de sleutels aan de eerste bewoners van de 7 nieuwe sociale huurappartementen aan de Kerkstraat.

 • Gemeente vraagt samenleving om initiatieven grootschalige energieopwekking

  25 april 2019

  De gemeente Putten vraagt de samenleving om met initiatieven te komen voor grootschalige energieopwekking. Belangrijk hierbij is dat de initiatieven passen in het landschap en lokaal gedragen worden.

 • Nationale Herdenking bij monument aan de Engweg

  30 april 2019

  Op zaterdag 4 mei 2019 vindt de Nationale Herdenking in Putten plaats bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg/Molenstraat.

 • Inloopavond ontwerpbestemmingsplan Kraakweg

  23 april 2019

  De Kraakweg wordt aangesloten op de rotonde Nijkerkerstraat/Van Geenstraat. De huidige aansluiting op de Nijkerkerstraat wordt afgesloten voor alle verkeer. Op dinsdag 7 mei is er tussen 19.00 en 20.30 uur een inloopavond in Stroud. U bent van harte welkom.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  15 april 2019

  In Putten komt de eikenprocessierups voor. Deze rups is de larve van een nachtvlinder. Het is een behaarde rups, die van mei tot en met augustus op eikenbomen voorkomt. De rupsen verplaatsen zich ’s nachts in groepen (in processie) op zoek naar voedsel (eikenblad). Overdag keren de rupsen terug naar hun nesten. Deze nesten bevinden zich aan de zonnige zuidkant van eikenstammen. U herkent de nesten aan een dicht spinsel van vervellingshuidjes, brandharen en uitwerpselen. Ook zijn de bladeren van de boom zichtbaar kaalgevreten.

 • Onderhoud drukriolering buitengebied

  15 april 2019

  De gemeente Putten voert in de periode april tot en met juli onderhoud uit aan de drukrioleringsunits. Soms is het nodig dat onze medewerkers uw terrein betreden. Dit om het onderhoud uit te kunnen voeren.

 • Puttense statushouders tekenen participatieverklaring

  15 april 2019

  Afgelopen week hebben 9 statushouders met succes het traject voor de participatieverklaring afgelegd. Dit onderdeel van de inburgering werd verzorgd door Bibliotheek Noordwest Veluwe.

 • Onderhoud drukriolering buitengebied

  08 april 2019

  De gemeente Putten voert in de periode april tot en met juli onderhoud uit aan de drukrioleringsunits. Soms is het nodig dat onze medewerkers uw terrein betreden. Dit om het onderhoud uit te kunnen voeren.

 • Koningsspelen komen er weer aan!

  08 april 2019

  Putten viert vrijdag 12 april van 09.30 tot 12.00 uur de Koningsspelen. Bijzonder veel partijen hebben zich ingezet om deze sportdag voor maar liefst 1.120 kinderen te organiseren. Het thema dit jaar is ‘HA-TWEE-GO’. Want water drinken is essentieel om goed te functioneren en te presteren. Zeker als je veel beweegt. HA-TWEE-GO houdt je sterk, slim en snel. En maakt je tot de beste versie van jezelf!

 • Zomertijd, afval en afvalbrengstation

  01 april 2019

  De zomertijd is weer ingegaan. Dit heeft gevolgen voor de afvalinzameling en het brengen van afval bij het afvalbrengstation.

 • Jeugdgemeenteraad vergadert op 10 april

  01 april 2019

  Woensdag 10 april vergadert de jeugdgemeenteraad van Chr. College Groevenbeek, locatie Putten. De vergadering in de Vaeneveldtstaete (Vanenburgerallee 13) begint om 18.30 uur. Iedereen is welkom, want de vergadering is openbaar.