• Toespraak burgemeester Lambooij Koninsdag 2020

28 april 2020

Bekijk de toespraak van burgemeester Lambooij van de gemeente Putten op Koningsdag 2020. Vanwege de coronacrisis niet vanaf het Fontanusplein, maar vanuit het gemeentehuis.

• Werkzaamheden Dorpsstraat naar voren gehaald; winkels blijven goed bereikbaar

24 april 2020

De werkzaamheden aan de nutsleidingen in de Dorpsstaat starten op dinsdag 28 april in plaats van januari 2021. Door de huidige omstandigheden is er namelijk capaciteit over bij de nutsbedrijven. De werkzaamheden, die plaatsvinden in het kader van het centrumplan, beginnen ter hoogte van Restaurant De Heerdt. Er wordt in westelijke richting gewerkt tot aan de Weverstraat. Het vervangen van de leidingen neemt zo’n 4 tot 6 weken in beslag.

• Drie inwoners van Putten koninklijk onderscheiden

24 april 2020

De lintjesregen 2020 had een bijzonder karakter. Vanwege de coronamaatregelen heeft burgemeester H.A. Lambooij dit jaar geen lintjes opgespeld. De onderscheiden personen werden allemaal verrast door een persoonlijk telefoontje van de burgemeester met het heugelijk nieuws “Dat het zijne majesteit heeft behaagd...”. De uitreiking van de lintjes zal later op één landelijk moment plaatsvinden.

• Bestrijding eikenprocessierups

28 april 2020

De gemeente Putten zet dit jaar opnieuw breed in op de bestrijding en beheersing van de eikenprocessierups.

• Weekmarkt vanaf woensdag 22 april op parkeerterrein Brinkstraat

20 april 2020

De weekmarkt in Putten verplaatst vanaf woensdag 22 april naar het parkeerterrein aan de Brinkstraat. Dit is het parkeerterrein aan de noordzijde van het gemeentehuis. De markt vindt hier elke woensdag plaats tot de werkzaamheden aan het Kerk- en Fontanusplein zijn afgerond (medio december 2020).

• Steef: “Als je echt naar de ander luistert, kan je verschil maken”

09 april 2020

Een posttraumatische stressstoornis en een beëindigde relatie zorgden er voor dat Steef (45 jaar) op straat terecht kwam. De woorden ‘Ik geloof in je’ zorgden voor een keerpunt in zijn leven, waardoor hij de weg weer terug vond.

• Subsidieaanvraag gemeente Putten toegekend door provincie Gelderland

10 april 2020

De gemeente Putten ontvangt een subsidie van € 30.000 van de provincie Gelderland. De subsidie is met name bedoeld voor het aanstellen van een centrumcoördinator. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de centrumcoördinator is het samenbrengen van de vastgoedeigenaren bij de vernieuwing van het kernwinkelgebied.

• Bevrijdingsjournaal Putten: vrijheid vieren in coronatijd

21 april 2020

De coronacrisis heeft ook in Putten een streep gezet door de fysieke bijeenkomsten en activiteiten rondom 75 jaar bevrijding. “Onze vrijheid willen we, met inachtneming van de coronamaatregelen, toch graag vieren. Dit doen wij daarom in de vorm van een eigen Bevrijdingsjournaal”, zegt wethouder Roelof Koekkoek. De gemeente Putten ondersteunt het initiatief dat ontstaan is dankzij het enthousiasme en de creativiteit van de deelnemers aan het platform Putten Herdenkt.

• Bosbad Putten trotse nieuwe eigenaar fontein

09 april 2020

De gemeente Putten schenkt de fontein van het Fontanusplein aan Bosbad Putten. Wethouder Roelof Koekkoek: “Door de fontein aan het zwembad te geven, behoudt hij zijn publieke functie. Bovendien blijft een stukje Puttense historie op deze manier behouden. Deze elementen zijn doorslaggevend geweest in onze keuze voor Bosbad Putten.”

• Inzameling oud papier

07 april 2020

Door het coronavirus kan het zijn dat u uw oud papier tijdelijk niet kunt aanbieden bij de basisscholen en verenigingen. Woont u in het buitengebied of wilt u eerder uw oud papier aanbieden? Dit kan bij het afvalbrengstation aan de Hoge Eng-West 5.

• Problemen met uw buren? Buurtbemiddeling Putten is er voor u!

07 april 2020

Als u een probleem hebt met uw buren, is dat heel vervelend. Een kleinigheidje kan zomaar uitgroeien tot een ruzie die uw woonplezier bederft. Met een goed gesprek voorkomt u vaak dat soort vervelende situaties. Komt u er niet samen uit? Buurtbemiddeling Putten biedt uitkomst.

• Fonds voor duurzaamheidsleningen open vanaf 1 april

04 mei 2020

De gemeente Putten heeft op 1 april 2020 het fonds voor duurzaamheidsleningen weer opengesteld. Inwoners van Putten kunnen een goedkope lening afsluiten om duurzame maatregelen te nemen in de eigen woning of huurwoning. Voor het jaar 2020 is in het fonds € 1 miljoen aan duurzaamheidsleningen beschikbaar.