• Luisterend oor: het spreekuur van de participatieraad

09 april 2021

Maakt u gebruik van een regeling? Een regeling van de Wmo, de Jeugdwet of de Participatiewet? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Bent u tevreden? Of juist niet? Heeft u ideeën wat er anders zou kunnen? Wij horen het graag!

• Voorkom babbeltrucs

09 april 2021

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen bij u aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op verschillende manieren elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd. Ook proberen oplichters mensen aan de deur te laten pinnen. Als ze de pincode af kunnen kijken en u vervolgens van uw pas kunnen beroven, halen ze zoveel mogelijk geld van uw rekening.

• Subsidie voor bloemrijke akkerranden in Putten

09 april 2021

De gemeente Putten stelt een vergoeding beschikbaar voor boeren die een natuurstrook laten inzaaien op hun akkers. De bloemrijke randen zijn goed voor (weide)vogels, vlinders en insecten. Ook geven ze een mooi beeld in het landschap. Het akkerrandenbeheer is een project van Collectief Veluwe, waarbij Stichting Biotoopverbetering Agrarisch Overleg de uitvoering coördineert.

• Het beste idee van Putten

09 april 2021

Heb jij een goed idee voor Putten? Wil je iets organiseren voor jouw buurt of voor andere jongeren? Klein of groot, binnen of buiten, voor een keertje of meerdere keren? Het kan allemaal! Neem contact met JeugdPunt op en zij helpen je daarbij.

• Inspiratiesessie voor gastvrijheidsbranche

09 april 2021

Op woensdag 21 april organiseren VVV Putten, Gemeente Putten en de PROV de Inspiratie Masterclass. Het event kan gratis bijgewoond worden door iedereen die werkt in de Puttense gastvrijheidsbranche en in direct contact staat met bezoekers. Het online evenement vindt plaats van 10.00 tot 11.45 uur.

• Gemeente en huisartsen slaan handen ineen

13 april 2021

De gemeente Putten en de huisartsen in Putten hebben de wens uitgesproken om hun samenwerking te versterken. Dit is te lezen in de intentieverklaring die wethouder Bert Koops en de voorzitter van de huisartsengroep, Dider Vermaas, op 12 april 2021 ondertekenden. Wethouder Koops noemt het “een belangrijke stap die ertoe bijdraagt dat inwoners de hulp blijven krijgen die ze nodig hebben.”

• Straatverlichting werkt niet in een deel van Husselerveld

12 april 2021

De straatverlichting werkt niet in een deel van Husselerveld (Rietgansstraat, een gedeelte van de Mennestraat, Buizerdstraat en Havikstraat). Netwerkbedrijf Alliander werkt aan een oplossing.

• Meekijken bij het pinnen

01 april 2021

Let goed op als u pint. Regelmatig proberen criminelen over de schouder mee te kijken om te zien welke pincode iemand intoetst. Bijvoorbeeld bij de kassa in de winkel of door vlak achter iemand te gaan staan bij een geldautomaat. Als ze vervolgens ook uw pinpas afhandig maken, bijvoorbeeld met behulp van een babbeltruc of door zakkenrollerij, halen ze zoveel mogelijk geld van uw rekening.

• Welzijn Putten zoekt begeleiders voor vluchtelingen

01 april 2021

Welzijn Putten is dringend op zoek naar Maatschappelijk Vrijwilligers. In de komende maanden komen er meerdere asielzoekers naar Putten, waar nog geen vrijwilliger voor beschikbaar is.