Augustus 2020

• Meekijken bij pinnen

01 september 2020

Let goed op als u pint. Regelmatig proberen criminelen over de schouder mee te kijken om te zien welke pincode iemand intoetst. Bijvoorbeeld bij de kassa in de winkel of door vlak achter iemand te gaan staan bij een geldautomaat. Als ze u vervolgens ook uw pinpas afhandig maken, bijvoorbeeld met behulp van een babbeltruc of door zakkenrollerij, halen ze zoveel mogelijk geld van uw rekening.

• 25-minuten adviesgesprek op 7 september in Putten

02 september 2020

Heeft u een vraag over aardgasvrij wonen of energiebesparing in uw woning? Meld u dan aan voor het 25-minutenadviesgesprek op maandag 7 september in Stroud in Putten. U krijgt dan gratis advies van een onafhankelijke energieadviseur.

• Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 september

17 september 2020

Eindelijk kunnen we weer aan de slag! Op zaterdag 19 september 2020 wordt de Landelijke Opschoondag gehouden en kunnen we samen Putten weer zwerfafvalvrij maken. Inwoners die mee willen doen kunnen zich tot 11 september aanmelden.

• Doe mee aan de praktijktest van CoronaMelder

18 augustus 2020

Het coronavirus is er nog steeds, ook in Gelderland. De CoronaMelder app gaat helpen bij de bestrijding van het virus. Deze app wordt in GGD-regio’s Noord- en Oost-Gelderland vanaf 17 augustus getest. Inwoners van deze regio’s kunnen meedoen aan deze praktijktest. Ga naar de appstore op uw telefoon, download de CoronaMelder app en help te testen hoe CoronaMelder werkt.

• Vrijwilligers in de gemeente Putten - Onderzoek Erwin Schipper (12 juni 2020)

06 augustus 2020, pdf, 6MB
  • De mening van inwoners over vrijwilligerswerk

06 augustus 2020

De gemeente Putten is momenteel bezig met het opstellen van een vrijwilligersbeleid. Hiervoor is afgelopen periode een onderzoek uitgevoerd door afstudeerstagiair Erwin Schipper. Het onderzoeksrapport is beschikbaar voor alle organisaties, verenigingen en partners van de gemeente Putten waar het vrijwilligerswerk een rol speelt.

• Heeft u hulp nodig in het dagelijks leven?

06 augustus 2020

Heeft u vragen over werk en inkomen? Of heeft u zorgen over de opvoeding en het opgroeien van uw kind(eren)? Heeft u het idee dat u onvoldoende kunt meedoen in de maatschappij? Meld dit bij de gemeente Putten. Dan gaan wij samen met u kijken hoe wij u kunnen helpen.

• Doe als ondernemer mee aan de Week van Duurzaamheid

03 augustus 2020

Van 5 tot en met 17 oktober wordt de Week van Duurzaamheid georganiseerd in de regio Noord-Veluwe. Organisaties en bedrijven laten in deze twee weken inwoners kennismaken met een gevarieerd aanbod van duurzame producten en diensten. De week wordt georganiseerd door het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam in samenwerking zeven regiogemeenten.

• “Er zijn veel vooroordelen over mensen met psychische problemen”

30 juli 2020

Ze wil graag haar verhaal delen, maar anoniem. Mevrouw (midden 50 jaar) woont sinds driekwart jaar zelfstandig in Nunspeet, daarvoor in een beschermde woonvorm. Ze is jarenlang opgenomen geweest in de GGZ. Zij is erg blij met haar eigen woning en ervaart veel minder vooroordelen nu mensen niet weten dat zij kampt met psychische problemen.