Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 september

Eindelijk kunnen we weer aan de slag! Op zaterdag 19 september 2020 wordt de Landelijke Opschoondag gehouden en kunnen we samen Putten weer zwerfafvalvrij maken. Inwoners die mee willen doen kunnen zich tot 11 september aanmelden.

Landelijke Opschoondag

Elk jaar wordt in alle gemeenten in Nederland de opschoondag georganiseerd. De opschoondag is ook in Putten traditie geworden. Elk jaar gaan zo’n 300 mensen aan de slag, verdeeld over verschillende groepen. Gemiddeld wordt er tussen de 1.500 en 2.000 kilo zwerfafval opgeruimd. Op deze manier werken vele vrijwilligers samen aan een mooi en schoon Putten.

Coronamaatregelen

Door het coronavirus kon de Landelijke Opschoondag op 21 maart niet doorgaan. Met de maatregelen die nu gelden willen we proberen er toch een mooie dag van te maken, al kan het niet op de gebruikelijke manier. Zo hebben we moeten besluiten om op 19 september niet gezamenlijk te starten bij de gemeentewerf en om de lunch niet door te laten gaan.

Praktische informatie

Ook dit jaar gaan we op zoveel mogelijk plekken in onze gemeente aan de slag. Op 19 september zal er tussen 09.00 en 12.00 uur door de hele gemeente heen zwerfafval worden verzameld. De gemeente zorgt voor hesjes, prikkers, handschoenen en zakken om het afval te verzamelen. Deze benodigdheden kunnen worden opgehaald bij de gemeentewerf op:

• woensdag 16 september tussen 13.00 en 16.30 uur
  • donderdag 17 september tussen 18.00 en 20.00 uur.

Natuurlijk wordt er wel gezorgd voor de afvoer van het opgehaalde afval. We willen u vragen om het verzamelde afval dit jaar mee naar huis te nemen, waar wij het maandag 21 september ophalen.

Social media

Samen doen is ook samen delen. Deel berichten over jouw opschoonacties en moedig elkaar aan via Facebook en Twitter. Op Facebook kun je aansluiten bij de landelijke Facebookpagina: facebook.com/SupporterVanSchoon en op de Facebookpagina van de gemeente Putten: facebook.com/gemeenteputten. Op Twitter gebruiken we de hashtag #LOD2020 en #Putten.

Aanmelden

Als u mee wilt doen en uw buurt een stukje schoner wilt maken, dan stellen wij dat zeer op prijs. Meld u aan voor vrijdag 11 september.

Nicolet van den Hoorn
T (0341) 359 681