Burgerinitiatief: deelauto’s in Putten

Zorgeloos, heerlijk en duurzaam rijden in een auto. Dat is iets wat veel inwoners willen. Puttenaar Jan van de Ruitenbeek wil dit graag mogelijk maken met een deelauto.

Burgerinitiatief

Jan van de Ruitenbeek heeft zich in de deelauto’s verdiept. Hoe komt er een deelauto in Putten? Wat komt hierbij kijken? En gaan mijn huidige autokosten omlaag? Jan is samen met de gemeente Putten en OnzeAuto een pilot gestart. 13 inwoners hebben interesse in een deelauto. Om dit idee te realiseren zijn er 20 geïnteresseerden inwoners nodig.

Voordelen deelauto

Een aantal inwoners van de gemeente hebben ieder voor zich goede redenen gebruik te maken van een deelauto.

  • “Een deelauto is goedkoper dan een eigen auto. Daarnaast lijkt het ons goed dat het aantal auto’s terugdringt en er zo meer ruimte overblijft voor groene bestemmingen”, geven Jurrie en Jan van den Born aan.
  • Ralf Booy geeft aan een leenauto een mooie uitkomst biedt voor de vele thuiswerkers. “Door de verandering van werkplek, laten wij thuis onze tweede auto regelmatig ongebruikt op de dam staan. Niet gebruiken van de auto betekent weinig brandstofkosten. Alleen het private leasecontract gaat gewoon door. Dit is weggegooid geld. Daarom zou een deelauto een mooie uitkomst bieden”.
  • “We hebben de wereld te leen van onze kinderen en kleinkinderen, dat vereist een zorgvuldig beheer, gebruik en verbruik”, vertelt Alexander Haccou. “Ik vind het logisch dat we zoveel mogelijk overgaan van ‘bezit’ naar ‘delen’ en van ‘kopen’ naar ‘huren’. Zo maken we minder gebruik te van fysieke grondstoffen en transporten”.

Heeft u interesse in een deelauto? Neem dan contact op met Jan van de Ruitenbeek.

Vragen?

Jan van de Ruitenbeek
Jacob Catsstraat 57
3881 XM Putten
06 575 53 415
autodelenputten@gmail.com