Burgerinitiatief: pilot gestart in Het Veld naar een deelauto

Zorgeloos en heerlijk rijden in een auto. Dat is iets wat veel inwoners wel willen. Puttenaar Jan van de Ruitenbeek heeft een duurzaam idee bedacht: een deelauto in Putten.

Burgerinitiatief

Jan van de Ruitenbeek heeft zich in de deelauto’s verdiept. Hoe komt er een deelauto in Putten? Wat komt hierbij kijken? En gaan mijn huidige autokosten omlaag? Jan gaat samen met de gemeente Putten en OnzeAuto een pilot starten voor een burgerinitiatief in de wijk Het Veld.

Volgende week verspreidt Jan een aantal folders in de wijk Het Veld rond de parkeerplaats bij de Jacob Catsstraat en de Da Costastraat. Hierop staat een QR-code. Inwoners kunnen zo een korte vragenlijst invullen.

Voordelen deelauto

Als u een deelauto heeft bespaard u op autokosten. Alles is geregeld, van verzekering tot onderhoud. Eén deelauto vervangt 5 gewone auto’s. Hierdoor wordt de straat met geparkeerde auto’s ook minder druk. De deelauto mag u ook meenemen op vakantie en het is maandelijks opzegbaar. Heeft u interesse in een deelauto en woont u in de wijk Het Veld? Vul dan de vragenlijst in. Ook als u geen interesse heeft vinden wij dat fijn om te weten.

Ik woon in een andere wijk

Woont u niet in de wijk Het Veld maar lijkt u dit wel interessant? Neem contact op met Jan van de Ruitenbeek. Hij kijkt graag samen wat er mogelijk is in uw buurt.

vragen?

Jan van de Ruitenbeek
Jacob Catsstraat 57
3881 XM Putten
06 575 53 415
autodelenputten@gmail.com