Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Informatie voor ouders

De huidige thuisblijfsituatie door de maatregelen tegen het coronavirus zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe ga je hier als ouder mee om?

Het Nederlands Jeugdinstituut

Het Nederlands Jeugdinstituut informeert kinderen, ouders en opvoeders zo goed mogelijk in deze situatie. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met de nieuwe thuissituatie, tips voor mediagebruik en de veranderende rol van opa en oma. Ook vind je antwoorden op vragen als ‘hoe praat je over corona met je kinderen?’ en ‘hoe kun je thuis spanningen voorkomen én oplossen?’ Kijk voor tips en antwoorden op veel gestelde vragen op www.nji.nl/coronavirus.

Ouderchat met de GGD

Iedere werkdag tussen 19.00 en 21.00 uur kunt u als ouder chatten met een jeugdverpleegkundige van GGD Noord- en Oost-Gelderland. U kunt hier terecht met uw vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. De chatdienst is beschikbaar via https://www.ggdnog.nl/kind-en-opvoeden/ouderchat.

Merkt u dat het thuis niet goed gaat?

Neem contact op met de Onafhankelijk Inwoner Ondersteuner Jeugd van Stimenz in Putten. Bel 088 784 64 64. Of neem contact op met de jeugdconsulenten van de gemeente Putten. Bel (0341) 359 611 of mail naar jeugdhulp@putten.nl. Zij staan voor u klaar om met u mee te denken.

Direct hulp nodig?

Heeft u direct hulp nodig bij een crisis? Bel dan met Veilig Thuis: 0800 2000.

Geen computer beschikbaar voor thuisonderwijs?

Veel scholen zijn op dit moment bezig om het mogelijk te maken dat kinderen thuisonderwijs kunnen volgen. Dit gaat vaak via online lesprogramma’s. Maar niet alle gezinnen hebben thuis een laptop of pc. En dat leidt tot achterstand van een behoorlijke groep kinderen. De school en de gemeente zijn in de eerste plaats verantwoordelijk om thuisonderwijs mogelijk te maken. Maar dat zal niet altijd lukken. In dat geval kan Leergeld Randmeren wellicht ondersteuning bieden. Zij kunnen helpen bij de bekostiging. Mail naar putten@leergeldrandmeren.nl of bel 06 144 67 267.