Populair fonds voor duurzaamheidsleningen weer open

De gemeente Putten stelt op 2 januari 2019 het fonds voor duurzaamheidsleningen weer open. Het fonds bestaat al sinds 2013 en is in trek bij veel huiseigenaren. Particuliere huiseigenaren kunnen een goedkope lening afsluiten om duurzame maatregelen te nemen in de eigen woning. De gemeenteraad heeft besloten om het fonds vanaf 2019 te verhogen. Voor het jaar 2019 is in het fonds € 350.000,00 aan duurzaamheidsleningen beschikbaar.

DuurzaamheidslabelDuurzaamheidslening

De duurzaamheidslening is een lening voor particuliere huiseigenaren. De lening kan worden aangevraagd voor duurzame investeringen in de eigen woning. Denk daarbij aan isolatie, zonnepanelen, warmtepomp, enzovoort. Het minimale leenbedrag is € 2.500,00 en het maximum is € 25.000,00. De looptijd bedraagt 10 of 15 jaar afhankelijk van het geleende bedrag. Eerder aflossen is boetevrij toegestaan. Voor één maatregel kan maximaal € 10.000,00 geleend worden. Bij het uitvoeren van meerdere duurzaamheidsmaatregelen geldt een maximaal leenbedrag van € 25.000,00. Klik hier voor de verdere voorwaarden.

Meer comfort en een lagere energierekening

Er zijn verschillende redenen om de woning te verduurzamen. Een daarvan is dat het verduurzamen vaak meer comfort oplevert. Denk daarbij aan isolatie van vloeren of ramen. Daarnaast levert een duurzame investering een lagere energierekening op. De energielasten gaan omlaag en dat levert een besparing op in de portemonnee.

Energieloket

De gemeente Putten heeft een eigen energieloket: www.veluweduurzaam.nl/energieloket-putten. Het energieloket is een website die speciaal is ontworpen voor bewoners in de gemeente Putten. Op de website is actuele informatie te vinden over verschillende duurzame maatregelen. Ook staan er voorbeeldwoningen en een overzicht van aanbieders van duurzame maatregelen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de lening of het aanvragen van de lening kunt u contact opnemen met mevrouw A. Glasbergen. U kunt haar bereiken via telefoonnummer (0341) 359 785.