Vernieuwd fietspad Zeedijk officieel geopend

Het vernieuwde fietspad op de Zeedijk is op donderdag 5 december officieel geopend. Wethouder Koekkoek van de gemeente Putten verrichtte de openingshandeling samen met collega-wethouder Oosterwijk van de gemeente Nijkerk. Het opknappen van het fietspad is financieel mede mogelijk gemaakt door subsidie van Provincie Gelderland.

Het fietspad op de Zeedijk maakt onderdeel uit van het recreatieve fietsnetwerk rondom het Veluwemeer. Het hele jaar door maken recreatieve en sportieve fietsers er dankbaar gebruik van. Koekkoek: “Recreatie en toerisme is belangrijk voor de gemeente Putten. Het opknappen van het fietspad draagt bij aan het verbeteren van ons toeristisch product.”

Koekkoek vervolgt: “Het nieuwe fietspad is ook veiliger doordat het pad breder is gemaakt. Tegenliggers kunnen elkaar beter passeren.” Daarnaast biedt het pad nu mogelijkheden voor breder recreatief gebruik. Zo is er voor wandelaars een wandelstrook toegevoegd. 

Bij het verbeteren en verbreden van het fietspad is intensief contact onderhouden met onder andere natuur- en milieuorganisaties. Het pad doorkruist namelijk kwetsbare Natura 2000-gebieden. Koekkoek: “We zijn met elkaar om tafel gegaan. De op het eerste oog tegengestelde belangen hebben we met elkaar kunnen verenigen.” Er is gebruik gemaakt van (geel) natuurvriendelijk beton. Hierdoor is het fietspad meer onderdeel van de omgeving geworden.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Schagen Infra. Alles is volgens planning verlopen; het fietspad is voor de herfstvakantie opgeleverd. Bij dit project trokken de gemeenten Putten en Nijkerk samen op. Het gedeelte van het fietspad aan de Zeedijk tussen Nijkerk en Bunschoten is eind 2018 al opgeknapt.