Een vluchtsleutel, heeft u hem al opgehangen?

U gaat de deur uit, maar kunt uw sleutels nergens vinden. Herkent u dat ook? Wij zijn gemiddeld 10 minuten per dag bezig met het zoeken naar spullen die we ergens hebben laten slingeren. Maar als er brand uitbreekt heeft u geen tijd te verliezen. Sterker nog, u hebt maar 3 minuten om veilig te vluchten bij brand en iedereen in veiligheid te brengen. Op zoek gaan naar sleutels om de deur te openen kost veel kostbare tijd.

Hang daarom een vluchtsleutel op een vaste plek op uw vluchtroute. Dan kunt u altijd veilig vluchten bij brand. Een goede plek is naast uw voordeur of achterdeur; uiteraard uit het zicht voor mensen van buitenaf.

Maak een vluchtroute en oefen deze

Als er toch brand in uw woning uitbreekt, is het belangrijk dat u een vluchtsleutel en vluchtroute heeft. Maak samen een vluchtroute en oefen deze route regelmatig. Betrek ook kinderen bij het maken van de route, zodat zij ook weten wat ze moeten doen in een noodsituatie. Samen zorgen we zo voor meer veiligheid.

Veiligheidsregio Noord- Oost-Gelderland

Dit is onderdeel van de regionale brandveiligheidscampagnes van de Veiligheidsregio Noord- Oost-Gelderland (VNOG) in samenwerking met de gemeente. De gemeente en brandweer vinden het belangrijk dat inwoners zich bewust zijn van de risico’s op brand en willen inwoners stimuleren om maatregelen rondom brandveiligheid te treffen.

Vragen?

Veiligheidsregio Noord- Oost-Gelderland