Erespeld voor mevrouw Van de Klok

Mevrouw M. (Maria) C. (Cornelia) Van de Klok ontving op zaterdag 27 juni 2022 de erespeld van de gemeente Putten uit handen van burgemeester Lambooij. Mevrouw Van de Klok ontvangt het eerbetoon vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet voor de Puttense gemeenschap en voor het Putter Stoomgemaal in het bijzonder.

Het in verval geraakte Putter Stoomgemaal werd vanaf 1980 in ere hersteld en is nu al decennia lang een fantastisch stukje cultureel erfgoed in Polder Arkemheen. De inzet van velen om het stoomgemaal in oude luister te herstellen is niet onopgemerkt gebleven. Aan een drietal van hen werd als blijk van erkentelijkheid op 17 juni 2016 al de erespeld van Putten uitgereikt, maar mevrouw Van der Klok kreeg destijds geen eerbetoon. 

“Eigenlijk was het collegebesluit van 2016 incompleet. De inzet van één persoon bleef onopgemerkt. Dit betreft mevrouw Van de Klok. Zij zette zich – op de achtergrond – met evenveel enthousiasme, drive en doorzettingsvermogen in voor haar ideaal als degenen die direct in het oog springen”, geeft burgemeester Lambooij aan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om ook aan mevrouw Van de Klok de erespeld van Putten uit te reiken. Burgemeester Lambooij: “Ik ben hier naar toe gekomen om die fout van het verleden goed te maken. Van harte gefeliciteerd met dit eerbetoon. Het is meer dan verdiend!”