Even voorstellen: Bertha van Renselaar, lid Inclusiepanel

De gemeente Putten staat voor een inclusieve samenleving. Iedereen doet mee! Belangrijke rol hierbij is weggelegd voor het Inclusiepanel Putten. Dit panel staat de gemeente gevraagd en ongevraagd bij met adviezen. Het panel bestaat uit enthousiaste en betrokken inwoners van onze gemeente. De komende maanden stellen de leden van het panel zich voor en vertellen ze over hun ervaringen.

Wie is Bertha van Renselaar?

Mijn naam is Bertha van Renselaar en IK ben 62 jaar. Ik ben alleenstaand en heb drie dochters. Ook ben ik oma van twee kleinkinderen. Sinds 10 jaar ben ik afgekeurd. Daarvoor heb ik gewerkt als tandartsassistente.

Sinds wanneer zit u in het Inclusiepanel en waarom?

Ik zit vanaf het begin in het Inclusiepanel, dus ongeveer 4 jaar. Vanuit de gemeente Putten was er een bijeenkomst om mensen te werven. Omdat ik een fysieke beperking heb, ben ik naar de bijeenkomst gegaan. Ik wil iets doen in plaats van klagen. Zo is er bijvoorbeeld in Putten een oefenbaan voor de scootmobiel. De oefenbaan is er slecht aan toe. Maar de gemeente heeft toegezegd om de baan op te knappen. Dit is één van de voorbeelden waar wij als Inclusiepanel ons mee bezig houden.

U bent voorzitter van Scootmobielclub Putten. Wat doen jullie?

De Scootmobielclub is een gezellige club met 18 leden. In de zomermaanden maken we met elkaar elke week samen een tocht per scootmobiel. Deze tocht wordt steeds door iemand anders uitgezet. We hebben dan een gezellige middag met elkaar en sluiten vaak af op een terras. Vrijwilligers op de fiets begeleiden ons. Zij zijn belangrijk als begeleiding. Want veiligheid staat voorop!

Kunt u concreet aangeven wat er in Putten beter kan?

De slechte klinkerwegen in en rondom Putten kunnen wat mij betreft wel verbetering gebruiken.  Bijvoorbeeld de Brinkstraat. Vooral voor mensen in een scootmobiel die ook reuma hebben is deze straat niet prettig. Voor hen zijn die hobbels erg pijnlijk. Ik snap natuurlijk dat niet alles tegelijk aangepakt kan worden. En dat het ook veel tijd kost. Maar ik zie graag dat het allemaal wordt zoals het Fontanusplein. Dat is perfect! Voor scootmobiel- en rolstoelgebruikers is dit plein zeker verbeterd.

Reageren?

contact@inclusiepanelputten.nl