Even voorstellen: Maaike Roos, lid inclusiepanel

De gemeente Putten staat voor een inclusieve samenleving. Iedereen doet mee! Belangrijke rol hierbij is weggelegd voor het Inclusiepanel Putten. Dit panel staat de gemeente gevraagd en ongevraagd bij met adviezen. Het panel bestaat uit enthousiaste en betrokken inwoners van onze gemeente. De komende maanden stellen de leden van het panel zich voor en vertellen ze over hun ervaringen.

Wie is Maaike Roos?

Ik ben Maaike, 53 jaar en ben van beroep dierenarts. Dat wil zeggen, voordat ik een ongeluk kreeg. Ik ben geschept door een auto en heb zo’n beetje alles gebroken wat een mens maar kan breken. Inmiddels kan ik mij na een lange periode revalideren goed redden met de scootmobiel en mijn rollator. Twee jaar geleden kreeg ik ook nog een hersenbloeding. Dit wil niet zeggen dat ik bij de pakken neer ga zitten, ik sta positief in het leven en ben graag buiten. Mijn beroep als dierenarts kan ik zo nu en dan toch nog uitoefenen. Ik word nog wel eens door een oud-collega gevraagd om gebroken hondenpootjes in te gipsen. Dit geeft mij als hondenliefhebber veel voldoening.

Sinds wanneer zit u in het Inclusiepanel en waarom?

Ik ben al vanaf het begin betrokken bij het inclusiepanel en vind het geweldig! De reden dat ik erbij zit is dat ik mij heel graag wil inzetten voor anderen mensen die net als ik een beperking hebben. We zijn heel erg op de goede weg. We begonnen als een ‘boemeltreintje’ maar inmiddels zijn we een hogesnelheidstrein.

Waar houdt het Inclusiepanel zich zoal mee bezig?

Een greep uit de mooie dingen waar we mee bezig zijn is bijvoorbeeld een speeltuin voor kinderen met een fysieke beperking. Zo kunnen kinderen in een rolstoel ook op de schommel! We zijn ook bezig met keurmerken voor winkels die bijvoorbeeld speciaal voor mensen die overprikkeld zijn aparte openingstijden hanteren. We hebben ook een training gehad over hoe om te gaan met dementerende mensen en daarmee willen we bijvoorbeeld de polsbandjes met daarop het adres promoten. Op deze manier kunnen dementerende mensen toch geholpen worden. Dit doen wij in samenwerking met de politie.

Wat kan er in Putten verbeterd worden?

Een voorbeeld van wat echt verbeterd kan worden is de Roosendaalseweg. Daar vind je om de 20 meter een hele hoge drempel. Als ik daar met mijn scootmobiel overheen rij dan word ik bijna gelanceerd. Daar moet echt iets aan gebeurden. De Brinkstraat is nog zo’n voorbeeld. Deze weg, waar veel vrachtverkeer overheen komt, ligt vol met klinkers. Ik zou hier graag willen dat deze weg geasfalteerd wordt. En als laatste zou ik het ook heel fijn vinden dat er meer winkels ingericht worden voor mensen met een beperking.

Reageren?

contact@inclusiepanelputten.nl