Een toegankelijke samenleving voor iedereen

Putten toegankelijk maken voor iedereen. Daar zetten de gemeente Putten, Welzijn Putten en de Participatieraad Putten zich voor in. Zij willen dat mensen met een beperking geen belemmeringen ervaren om mee te doen in de samenleving. Daarover wil de gemeente in gesprek met ervaringsdeskundige inwoners.

Wat kan er anders?

Komt u vaak drempels tegen omdat u een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking heeft? Dan hebben wij uw hulp nodig om deze drempels weg te nemen. Met uw ervaring kunt u ons vertellen welke hindernissen u tegenkomt. Voorbeelden van hindernissen:

• u heeft moeite om brieven te begrijpen;
  • uw rolstoel past niet overal door de deur;
  • u mist signalen in het verkeer omdat u slechtziend bent.

Wilt u vertellen over uw ervaringen?

Neem dan contact op met Aldo Kivits, beleidsmedewerker van de gemeente Putten. U bereikt hem via e-mailadres akivits@putten.nl of telefoonnummer (0341) 359 643.

Wat is het vervolg?

De gemeente Putten werkt aan een inclusie-agenda. Hierin komen concrete afspraken te staan om de Puttense samenleving toegankelijk te maken voor iedereen. Deze agenda is eind 2019 klaar. Vanaf 2020 kan de gemeente beginnen om de afspraken uit te voeren. Op naar een inclusieve samenleving!