Wie maakt een kunstwerk voor een nieuw Puttens (edel)hert op het Fontanusplein?

De gemeente Putten roept kunstenaars in Putten en omgeving op om een kunstwerk te ontwerpen voor een nieuw Puttens (edel)hert. Het winnende ontwerp krijgt na de herinrichting van het Fontanusplein een belangrijke plaats op het plein.

Kunstwerk Hert van PuttenPuttens (edel)hert

De kunstenaars mogen een nieuwe interpretatie maken van een Puttens (edel)hert. Een ontwerp dat refereert aan het Puttense hert dat sinds 1978, tijdens de opening van het gemeentehuis destijds, op een sokkel op het Fontanusplein stond. Door de kwetsbaarheid van het kunstwerk staat het opgeknapte hert sinds 2017 niet meer op de sokkel, maar in de hal van het gemeentehuis.

Opdracht

Het ontwerp moet voldoen aan de punten hieronder.

• Het werk is herkenbaar of refereert aan een (edel)hert.
  • Het werk is duurzaam, veilig en stabiel. De materiaalkeuze staat de kunstenaars vrij.
  • Het werk is driedimensionaal.
  • Het werk is sfeer verhogend en nodigt uit tot interactie met bezoekers van het plein.
  • Het werk hoeft niet meer op een sokkel te staan.

Inschrijven en procedure

Kunstenaars kunnen inschrijven tot en met 31 maart 2019 via www.cultuurputten.nl. Zij kunnen hun ontwerp tot uiterlijk 1 juni 2019 indienen bij de gemeente. Een publieksjury beoordeelt de ingediende ontwerpen. Daaruit selecteert zij maximaal 5 ontwerpen. Daarna beoordeelt een vakjury de 5 ontwerpen en geeft haar advies aan het college. Het college kiest uiteindelijk 1 ontwerp en maakt dit bekend bij de heropening van het gemeentehuis.

Meer weten?

Cultuurkust begeleidt de aanbesteding en procedure. Meer informatie vindt u op www.cultuurputten.nl.