Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Fred van Essen maakte coverfoto Gemeentegids 2020

In oktober vorig jaar vroegen we inwoners om hun mooiste foto’s van de gemeente Putten in te sturen voor de Gemeentegids 2020. We ontvingen vele schitterende foto’s, waarvoor hartelijk dank! Uit alle inzendingen is de foto van Fred van Essen geselecteerd voor de cover. Als blijk van waardering schenken wij in dit artikel aandacht aan de ‘winnende’ fotograaf.

Op de voorkant van de gemeentegids staat jouw foto van de Schuitenbeek. Wat heb je met deze locatie en waarom vind je juist deze foto zo mooi?

Gemeentegids 2020 Putten“Putten kent heel veel mooie locaties. Oldenaller en omgeving behoren tot mijn favorieten. De natuur daar leent zich uitstekend voor mijn hobby fotografie. Deze foto is wat mij betreft goed gelukt omdat er veel te zien is: stromend water, gras, bomen en een mooie lucht. Ik hou van mooie wolkenpartijen.”

Wat heb je met fotografie? Kun hier iets over vertellen?

“Ik ben nu 57 jaar maar had mijn eerste camera rond mijn 15e. Foto’s maken was toen veel lastiger dan tegenwoordig. Het duurde een week voordat je wist of je foto gelukt was. Sinds 2000 maak ik foto’s met een digitale camera en gebruik ik Photoshop voor nabewerking. De foto van de Schuitenbeek heb ik gemaakt met een Canon 6D spiegelreflexcamera voorzien van een 24-105 mm lens."

Heb je nog tips voor andere hobbyfotografen?

“Ontwikkel vooral je eigen stijl en doe niet wat anderen ook al hebben gedaan. Experimenteer met je instellingen en maak veel foto’s. Zorg dat je de camera altijd al ingesteld hebt. Je krijgt vaak geen tweede kans voor het maken van het juiste plaatje. Blijf altijd kritisch op je foto’s en volg eventueel een cursus om nog beter te worden.”

De gemeentegids 2020 kunt u afhalen bij een van de 9 uitgiftepunten verspreid over Putten. De gemeentegids is ook online beschikbaar via www.putten.nl/gemeentegids.

Uitgiftepunten Gemeentegids 2020

• Gemeente Putten, Fontanusplein 1