Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Gemeente Putten peilt belangstelling voor ‘boevenverklikker’ om auto-inbraken te voorkomen

In 2019 werd er in Putten bijna 50 keer iets uit een auto gestolen. Om auto-inbraken te voorkomen promoot en inventariseert de gemeente Putten de interesse voor de zogenaamde ‘boevenverklikker’ voor particuliere auto-eigenaren.

De gemeente Putten sluit hiermee aan bij een initiatief van de gemeente Barneveld. Na een succesvolle proef in Barneveld, bundelen de gemeenten Barneveld en Putten straks de uitkomsten van de inventarisatie. Want hoe meer belangstelling er is, hoe scherper de prijs voor de consument kan worden.

Maak uw interesse kenbaar

Heeft u belangstelling voor een boevenverklikker? Vul uw gegevens dan in op de website www.inbraaksensor.nl. Voor alle duidelijkheid: dit is alleen een inventarisatie om te zien hoeveel auto-eigenaren interesse hebben. Het verplicht u tot niets. Het is aan u of u in de toekomst wel of niet tot aanschaf overgaat. Naar verwachting gaat de boevenverklikker tussen de € 100,00 en € 200,00 kosten.

Wat is een boevenverklikker?

Een boevenverklikker is een anti-inbraaksensor dat wordt gebruikt om auto-inbraken te voorkomen. Het gaat om een compact apparaatje dat (uit het zicht) in de auto ligt. Deze sensor geeft een signaal af op het moment dat er beweging in/van de auto waarneembaar is. Dit signaal komt binnen op de telefoon van de eigenaar van de auto. Die kan vervolgens actie ondernemen of de politie bellen.