Uitroepteken   Coronavirus: alles over de maatregelen en onze dienstverlening.

Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart uitgesteld tot nader order

LET OP: De gemeente Putten stelt alle publieksbijeenkomsten die niet direct urgent zijn uit tot nader order. De Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart gaat NIET door. Voor het laatste nieuws (updates), vragen en feiten over de situatie rondom het coronavirus in Putten, houd onze website in de gaten:

www.putten.nl/coronavirus

Hieronder volgt de oorspronkelijke informatie over de landelijke opschoondag.

Aanmelden en meer informatie

Nog even en het is weer zover: de landelijke opschoondag! Zaterdag 21 maart gaan we samen aan de slag om Putten zwerfafvalvrij te maken.

Als u mee wilt doen en uw buurt een stukje schoner wilt maken, dan stellen wij dat zeer op prijs. U kunt zich weer aanmelden nadat er meer duidelijkheid is over een nieuwe datum voor de opschoondag. Dit in verband met het coronavirus. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Nicolet van den Hoorn. U bereikt haar via telefoonnummer (0341) 359 681.

Landelijke Opschoondag

Elk jaar wordt in maart in alle gemeenten in Nederland de opschoondag georganiseerd. Ook in Putten is deze dag ondertussen traditie geworden. Elk jaar gaan zo’n 250 mensen aan de slag, verdeeld over verschillende groepen. Gemiddeld wordt er tussen de 1.500 en 2.000 kilo zwerfafval opgeruimd. Op deze manier werken vele vrijwilligers samen aan een mooi en schoon Putten.

Help Putten schoon te houden

Ook dit jaar gaan we op zoveel mogelijk plekken in onze gemeente aan de slag. Op 21 maart zal er tussen 09.00 en 12.00 uur door de hele gemeente heen zwerfafval worden verzameld. De gemeente zorgt voor hesjes, prikkers en zakken om het materiaal in te verzamelen. Ook wordt er gezorgd voor de afvoer van het opgehaalde afval. Daarnaast verzorgt de gemeente een lunch voor alle deelnemers.

Social Media

Samen doen is ook samen delen. Deel berichten over jouw opschoonacties en moedig elkaar aan via Facebook en Twitter. Op Facebook kun je aansluiten bij de landelijke Facebookpagina: facebook.com/SupporterVanSchoon en op de Facebookpagina van de gemeente Putten: facebook.com/gemeenteputten. Op Twitter gebruiken we de hashtag #LOD2020 en #Putten.