Februari 2021

• Centrumplan: nieuwe bomen aangeplant op Fontanusplein en Kerkplein

03 maart 2021

Met het voorjaar in aantocht krijgen het Fontanusplein en het Kerkplein steeds meer hun definitieve vorm. Deze week zijn de bomen op beide pleinen aangeplant. Andere beeldbepalende elementen, zoals de groenvakken en het nieuwe Puttense edelhert, volgen de komende weken.

• Burgemeester feliciteert oudste inwoner van Putten (104)

24 februari 2021

Op 24 februari 1917 werd Adriaan de Graaff geboren in het Noord-Brabantse dorpje Meeuwen. Vandaag bereikte hij de leeftijd van 104 jaar. Hij is hiermee de oudste inwoner van de gemeente Putten. Burgemeester H.A. Lambooij feliciteerde meneer De Graaff vanmiddag met het bereiken van deze hoge leeftijd. Vanwege de coronamaatregelen bracht de burgemeester zijn felicitaties over door te videobellen.

• Vraag een gratis bespaarset aan

22 februari 2021

Met simpele maatregelen kunt u al flink besparen. Zet de eerste stap door gratis de bespaarset met ledlamp en stand-by-stop aan te vragen. Zo bespaart u niet alleen energie, maar ook nog geld.

• WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke belastingen 2021

25 februari 2021

Deze week ontvangt u de WOZ-beschikking en de aanslag gemeentelijke belastingen voor 2021. Het bedrag dat u moet betalen aan onroerendezaakbelasting is afhankelijk van de waarde van uw woning. Op onze website en in de Informatiewijzer die is bijgevoegd bij de aanslag, vindt u meer informatie over de waardering en de belastingen.

• Wie maakt de avatar voor Pleintje van Putten?

22 februari 2021

Putten is de eerste gemeente in Nederland die gebruik gaat maken van het platform Pleintje. JongPutten wil de kinderen uitdagen om meer buiten te spelen. Maar ook om het buitenspelen opnieuw te ontdekken. De app van Pleintje biedt kinderen de mogelijkheid om buiten, verschillende interactieve spelletjes te spelen, samen met vriendjes en vriendinnetjes. Hoe meer er buiten gespeeld wordt, hoe meer punten zij verdienen. Deze punten kunnen gebruikt worden om de persoonlijke avatar steeds cooler aan te kleden.