Centrumplan: nieuwe bomen aangeplant op Fontanusplein en Kerkplein

Met het voorjaar in aantocht krijgen het Fontanusplein en het Kerkplein steeds meer hun definitieve vorm. Deze week zijn de bomen op beide pleinen aangeplant. Andere beeldbepalende elementen, zoals de groenvakken en het nieuwe Puttense edelhert, volgen de komende weken.

Bomen en beplanting

De nieuwe bomen op de pleinen zijn winterlindes. Deze soort komt van nature voor in Nederland en is minder gevoelig voor luis, ziektes en plagen. De lindes op de pleinen hebben een belangrijke ecologische functie voor onder andere bijen en vlinders. Dit geldt ook voor de diverse nieuwe groenvakken op de pleinen. Rondom het nieuwe Puttense edelhert komt een groenvak met bloeiende beplanting. Deze beplanting bij het kunstwerk refereert aan de flora op de Veluwe. Ook bij De Aker en bij De Hertogh komen verschillende groenvakken met veel beplanting.

Kwaliteit staat voorop

Bij de nieuwe inrichting van de pleinen is veel geïnvesteerd in de kwaliteit van het groen. De nieuwe bomen zijn in speciale ondergrondse kratten geplaatst. Die geven de mogelijkheid om de bomen extra voeding te geven als het nodig is en er kunnen organismen leven die goed zijn voor de bomen. Bovendien is het regenwaterriool aangesloten op de vakken, zodat de bomen altijd voldoende water krijgen.

Naast de aanplant van het nieuwe groen is de dubbele rij lindebomen tussen De Hertogh en de Oude Kerk gehandhaafd. Hetzelfde geldt voor de lindebomen in de Kelnarijstraat. Al deze bomen hebben nu meer ruimte gekregen voor gezonde groei en extra voeding. 

Parkeerterrein aan de Brinkstraat

Als de werkzaamheden op het Fontanusplein en Kerkplein zijn afgerond, keert de weekmarkt hier terug. Voor het parkeerterrein aan de Brinkstraat wordt nog een inrichtingsplan gemaakt, waarin nieuwe bomen en andere beplanting hun plaats krijgen.

Uitleg ondergrondse kratten

Meer informatie?

www.putten.nl/centrumplan