WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke belastingen 2021

Deze week ontvangt u de WOZ-beschikking en de aanslag gemeentelijke belastingen voor 2021. Het bedrag dat u moet betalen aan onroerendezaakbelasting is afhankelijk van de waarde van uw woning. Op onze website en in de Informatiewijzer die is bijgevoegd bij de aanslag, vindt u meer informatie over de waardering en de belastingen.

Bezwaar via een no cure, no pay-bureau? ‘Gratis’ is niet gratis

Er zijn diverse bedrijven actief met de slogan: “WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!” Dit klinkt mooi, maar uiteindelijk betaalt u als belastingbetaler meer geld als u van deze diensten gebruik maakt. Hoe werkt dat nu eigenlijk? Deze bureaus kunnen vergoedingen ontvangen tot € 700,00 als het bezwaar wordt toegekend en de waarde wordt gecorrigeerd. Ook al gaat het om geringe wijzigingen. Dit heeft als gevolg dat de gemeente hogere kosten maakt dan wanneer u zelf bezwaar zou maken. De kosten worden betaald uit de algemene middelen van de gemeente Putten en worden uiteindelijk opgebracht door alle inwoners. Dit is jammer en onnodig, want rechtstreeks bezwaar maken bij de gemeente is altijd gratis en echt niet moeilijk.

Officieel bezwaar maken is vaak niet nodig

Wij willen net als u dat de WOZ-waarde klopt. De gemeente Putten heeft er namelijk geen belang bij om de WOZ-waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van de WOZ-waarde, passen we dit gratis voor u aan.

Dus heeft u vragen over de WOZ-waarde of overweegt u om bezwaar te maken? Neem dan gerust eerst contact met ons op. Bent u daarna alsnog van mening dat de WOZ-waarde niet klopt? Dan kunt u schriftelijk bezwaar maken. Dit is mogelijk tot 6 weken na de dagtekening van de aanslag of beschikking.

belastingen@putten.nl