Geveltuintjes: groen in het centrum

Woont u net als Froukje Broos, initiatiefnemer van de geveltuin, in het centrum van Putten? Dan is de kans groot dat u geen voortuin heeft. Toch vinden veel mensen het leuk om wat meer groen voor het huis te hebben. Het is niet alleen mooi, maar ook goed voor het milieu en de gezondheid. Daarom willen wij inwoners aanmoedigen om geveltuintjes aan te leggen.

Wat is een geveltuintje?

Een geveltuintje is een smalle strook groen langs de voorkant van een woning of gebouw. Dit kan verschillen van een paar plantenbakken tot beplanting in de volle grond.

Hoe legt u een geveltuintje aan?

Het aanleggen van een geveltuin is makkelijk. U bedenkt een mooie invulling van de geveltuin en vraagt bij de gemeente toestemming. Bij goedkeuring verwijderen wij de stenen, plaatsen een scheidingsbandje en brengen tuingrond aan. U zet de planten er zelf in en onderhoudt het tuintje. Hierbij is het belangrijk dat u de geveltuin netjes verzorgt en goed onderhoudt, zodat er voldoende ruimte is op de stoep.

Plantentips

Wilt u tips voor de beplanting? Wij sturen u graag een folder met planten die geschikt zijn voor een geveltuin. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen een geveltuin met schaduw, half schaduw en zon.

Doe mee

Wilt u ook meehelpen aan een groen Putten? Overweeg dan om ook een proef geveltuintje aan te leggen. Meld u aan op www.putten.nl/geveltuin. Kunt u niet reageren via het formulier, maar heeft u wel interesse om mee te doen? Bel dan naar Mark van Roosmalen van de Gemeente Putten. Samen maken we Putten groener!

Contact

Gemeente Putten
M. van Roosmalen
(0341) 230 273
mvroosmalen@putten.nl